Martin Prokop vs. Hayden Paddon 0:1

Martina Prokopa vyřadila z Wales Rally GB 2015 poněkud kuriózní příhoda.

Martina Prokopa vyřadila z Wales Rally GB 2015 poněkud kuriózní příhoda. Na přejezdu po RZ12 se čelně srazil s továrním jezdcem Hyundai Haydenem Paddonem a zatímco mladý Novozélanďan byl schopen v jízdě pokračovat, zástupci naší Republiky museli odstoupit.

Foto: www.facebook.com/MartinProkopOfficial/

Martin Prokop komentuje na sociální síti dnešní odstoupení z posledního podniku MS slovy: "Na přejezdu po RZ12 jsme se na jednom odbočení vydali známým směrem, kudy vedl přejezd v předchozích ročnících, ale záhy jsme podle itineráře zjistili, že trať vede jinudy. Proto jsme sjížděli z kopce k širšímu místu, kde jsme se chtěli otočit a vydat se správným směrem. Nějaký čas před námi měl ten samý problém i nápad Hayden Paddon, který se v nepřehledném a úzkém úseku za zatáčkou zjevil přímo naproti nám a nastala srážka obou vozů, které se nedalo vyhnout, protože okolo silnice byla z jedné strany skála a z druhé strž do údolí. Hayden to odnesl hlavně poškozeným nárazníkem, dokázal se zmobilizovat a odjet vstříc dalším RZtám. Naše Fiesta dostala bohužel zásah na chladiče v přední části vozu a tak nám utrženou trubkou okamžitě vytekla veškerá chladící kapalina. To pro nás znamenalo konec účasti v druhé etapě Wales Rally a nyní se mechanici chystají na opravu vozu, abychom mohli odstartovat do zítřejší etapy. V místě nehody, kde nebyl ani nejlepší mobilní signál jsme v dešti a zimě čekali pět hodin, než se k nám dostali lidé z týmu a společně s nemocnou Fionou nás dostali do servisu. Mrzí nás, jak dnešní den dopadl a že ke srážce došlo, ale vzhledem k nepřehlednosti místa za zatáčkou se jí nešlo vyhnout. Děkujeme všem fandům za pochopení a podporu, zítra jdeme zase do akce, protože končit sezonu havárkou na přejezdu mimo RZ rozhodně nechceme!"

Tímto pro posádku Prokop – Tománek ale Britská rally nekončí. V těchto chvílích finišuje oprava poškozené Fiony a zítra se ona i oba členové posádky postaví na start třetí etapy v rámci Rally2.

Komentářů celkem: 3
14. 11. 2015 21:02
0 0
Doufejme, že Martin nebude chtít zítra srovnat skóre smajlík
14. 11. 2015 21:16
0 0
a na co ten itík asi máte hoši smajlík
14. 11. 2015 22:10
0 0
Prostě se to stane, nejsou první ani poslední.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!