16. 11. 2015 18:24 − 3740× − 3

Jani Paasonen přijede na Rallye Praha Revival

Do startu jarního Rallye Praha Revivalu zbývá ještě skoro pět měsíců, ale již nyní je uzavřena startovní listina.

Do startu jarního Rallye Praha Revivalu zbývá ještě skoro pět měsíců, ale již nyní je naplněna a uzavřena startovní listina se 185 posádkami. Velmi rychle se zaplňují i poslední volná místa určená zahraničním účastníkům.

Prvním přihlášeným zahraničním účastníkem se stal John Haugland, jehož přihláška pořadatele potěšila, ale nepřekvapila. Letošní ročník se Johnovi moc líbil, zejména přátelská revivalová atmosféra i přízeň fanoušků, zrovna tak manželce Julii, která se na výbornou zhostila náročné navigátorské funkce. John s manželkou tak byli první přihlášenou zahraniční posádkou.

Naopak menším překvapením byl zájem všech francouzkých posádek, které se letos na revival prezentovaly. Totiž pouze jedna, M.Vincent – C.Vincent zdolala nástrahy náročné tratě. Ostatní velmi brzo odpadly. A to téměř všichni mají za sebou starty na špičkových evropských rally. U nás je však znám pouze syn legendárního Reného Trautmanna – Henry, který také absolvoval hodně závodů MS, nejlépe na Marocké rally – 10. místo. A společně s ním připravují organizátoři ještě jedno velké překvapení…

Revivaly se těší od samého začátku velkému zájmu u našich severních sousedů. Pořadatelé už berou jako samozřejmost potvrzené přihlášky od polských legend A. Jaroszewicze, T. Cziecierzynskiho, B. Krupy, A. Polaka a dalších. Také letos startující Rakušané mají zájem o start v dalším ročníku, včetně Josefa Poitingera.

To jsou všechno posádky, které už na revival alespoň jednou startovaly. Vedle toho se pořadatelé snaží přivést na start aspoň jednoho atraktivního zahraničního nováčka. Tím by měl být nikdo jiný než Jani Paasonen, našim fandům známý díky startům s Fabií v továrním týmu v Mistrovství světa.

Od té doby i díky jeho dalším aktivitám u nás má Jani, k jehož největším úspěchům asi patří třetí místo v Mistrovství světa v kategorii produkčních aut, mnoho přátel. Po jeho přítomnosti letos na slavnostním startu na Václavském náměstí, kdy nasál atmosféru, by se příští rok na start revival měl postavit s Opelem Kadett GTE ze stáje promotéra E. Patery.

Foto: Hanka Kolmanová a Ota Breitkopf

Komentářů celkem: 3
16. 11. 2015 19:07
0 0
Jen doufám,že zase nebude FAS z pozice moci dělat obstruce a dávat ultimáta jak loni a třeba i volat policii jak mají ve zvyku.
17. 11. 2015 11:10
0 0
Samotný FAS nikdy problémy revivalu nedělal, v tomhle je nevinně. (FAS není prezident AČR) A loňská zkušenost se myslím ukázala jako kontraproduktivní, neboť všechny zákulisní čachry nejenže revivalu neublížily, ale ještě jej posílily. Mimochodem i členové komisí FASu na revivalech startujísmajlík
Ohledně Policie mají organizátoři bohaté zkušenosti. Policii volají znepokojení občané každý revival. PČR musí každé udání prověřit, takže účastníci jsou pod pečlivou kontrolou. Její výsledek z Berounky, pokud vím, byla jedna jediná pokuta za chybějící náhradní žárovky v povinné výbavě.
17. 11. 2015 13:04
0 0
Taky ti "členové komisí FAS" byli dotazováni, jak to, že tam startují!smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!