Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
17. 11. 2015 22:18 − 5123× − 3

Nejistá budoucnost Otta Tänaka

Estonský jezdec přiznává, že jeho budoucnost u současného zaměstnavatele je ve hvězdách a teprve se uvidí.

Letošní sezóna v podání Otta Tänaka byla ve znamení návratu do Fiesty WRC a do služeb M-Sportu, když talentovaný Estonec dostal druhou šanci od Malcolma Wilsona. Tu první měl v roce 2012, ale po sezóně program skončil a jezdec strávil rok v domácím mistráku. Pak začal opětovný návrat na mezinárodní scénu korunovaný letošní pozicí jezdce M-Sportu. A Tänak opět dokazoval, že umí být velmi rychlý, ale výsledky v TOP 5 prokládal horšími soutěžemi a umístěními bez bodů. Jelikož měl smlouvu pouze na letošek, tak Estonec přiznává, že neví, zda-li jeho výkony budou stačit na to, aby u týmu se sídlem v britské Cumbrii setrval i nadále.

Vrcholem roku byla třetí příčka z Polska, v průběhu 13 soutěží dokázal Ott Tänak vyhrát 11 zkoušek (5. nejlepší výsledek ze všech jezdců letošního roku) a získat 63 bodů. To je víc než v roce 2012, ale paradoxně mu to kvůli většímu počtu továrních týmů v MS stačilo na horší umístění, když byl desátý. "Netuším, co budu dělat v roce 2016 a nemám ponětí, zda-li jsem toho letos předvedl dost," říká ke své situaci Ott Tänak s náznakem toho, že jeho šéf nemusí být s letošním rokem spokojený.

"Osobně si myslím, že to byla hodně dobrá učednická sezóna. Od Portugalské rally jsem ukazoval hodně slibnou rychlost a pokaždé jsem na šotolinových soutěžích byl více či méně v kontaktu s Volkswageny. Na nezpevněném povrchu jsme byli konkurenceschopní a na asfaltu jsme ve Španělsku také ukázali dobrou rychlost, takže jsme rozhodně šli správným směrem. Křivka získávaných zkušeností byla někdy křivolaká, ale to tak bývá vždy když jde o vaši první sezónu," uzavírá Ott Tänak.

Komentářů celkem: 3
17. 11. 2015 23:29
0 0
Moment, jak první sezona? Vždyť byla pátá a s WRCčkem druhá kompletní
18. 11. 2015 09:16
0 0
Pro mě osobně jedno z největších zklamání letošní sezony.
18. 11. 2015 12:29
0 0
Na Thierryho nema smajlík ale souhlas, taky jsem vysledku jako v polsku cekal vícero... rychlost mu nechybi, ale ten zbytek...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!