Elfyn Evans a Ott Tänak – dva jezdci na jeden vůz?

V plánech Malcolma Wilsona na jezdeckou sestavu pro příští rok se objevila i myšlenka střídání se jezdců v jednom autě.

Zajímavá myšlenka přišla nedávno z tábora M-Sportu, kde vznikl nápad jak si v týmu nechat oba dva letošní jezdce a současně přivést někoho dalšího. Konkrétně jde o to, že by se letošní dvojice Elfyn Evans a Ott Tänak střídali v kokpitu jedné Fiesty WRC a každý by tak odjel některé soutěže. Ani jeden z dvojice totiž nemá nic jistého pro následující sezónu a jak Malcolm Wilson říká, kromě Welšana a Estonce má v hledáčku další piloty, kteří by pro příští rok připadali v úvahu. Ale vzhledem k tomu, že do uzávěrky přihlášek na úvodní podnik MS 2016 – Rallye Monte Carlo zbývá téměř přesně ještě měsíc, není dle šéfa týmu potřeba nijak výrazně spěchat s finálním rozhodnutím.

"Při plánování příští sezóny jsem přemýšlel nad tím, že jednou z možností je, aby se ti dva střídali v jednom autě," říká ke svým možným plánům s Evansem a Tänakem Malcolm Wilson a pokračuje, "ale jak dlouho by šlo něco takového praktikovat? Musím nad pár věcmi popřemýšlet." Jak bylo řečeno před Wales Rally GB, oba současní jezdci se měli snažit o co nejlepší výkon bez ohledu na rizika a Ott Tänak dokázal vyhrát jednu zkoušku, ale pak havaroval, Elfyn Evans cíl viděl na 6. příčce, ale s rychlostí obou dvou byl Wilson zejména na začátku soutěže nespokojený.

"Oběma jsem řekl, a říkal jsem jim to od konce Katalánské rally, že nemají co ztratit – mají prostě jet a ukázat svou rychlost. Bylo by mi jedno, kdyby havarovali, co jsem chtěl, byly kvalitní časy," vrací se k týmovým pokynům před Wales Rally GB Malcolm Wilson a dodává, "s tím na paměti jsem myslel, že toho ukážou o trošku víc. Postupně se lepšili, ale bylo zklamáním vidět Ottův konec po tom, co lehce vyjel ze stopy a trefil kámen. Auto nebylo příliš poškozené, ale… Jeli jsme do Walesu s velkými očekáváními boje o pódium, ale to se nestalo."

Server autosport.com pak doplnil i vyjádření jednoho z aktérů, konkrétně Elfyna Evanse, zda-li si myslí, že jeho welšský výkon bude stačit na to, aby si udržel místo i na další rok. "Teď už nezáleží na mě. Odmysleme si defekt a byli bychom nejlepší ze zbytku světa po Volkswagenech a Citroenu. Pokud se podíváme na loňský rok, tak byli ve zkouškách rychlejší o 15 sekund před kýmkoliv jiným a je poměrně jasné, že Citroen udělal krok kupředu. Myslím, že jsem odjel dva dobré dny. Nemyslím si, že bych odvedl špatný výkon," uzavírá welšský mladík.

Komentářů celkem: 3
19. 11. 2015 20:38
0 0
Hlavně ne střídání jezdců, to nefunguje
19. 11. 2015 23:48
0 0
No ona ale ani tato sestava nefungovala.
20. 11. 2015 08:06
0 0
Přesně tak. Tohle nikdy nedělalo dobrotu...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!