Jiří Šteg - eWRC.cz
21. 11. 2015 16:02 − 7524× − 7

Král Citroen je mrtev, ať žije král Peugeot!

Sébastien Loeb napsal na twitteru svým fanouškům – těší se na nové výzvy.

Dobrý den všem. Tak tedy moje účast ve WTCC skončí za několik dní v Kataru, kde se pokusím obhájit pozici vicemistra a podoba mé sezony 2016 je již načrtnuta poměrně přesně. Jistě jste si všimli, že v příštím roce již nebudu jezdit za Citroen Racing, ale zůstávám součástí skupiny PSA Peugeot Citroen a zapojím se do programu cross-country v Peugeot Sportu. Byl jsem překvapený, když jsem se dozvěděl, že v roce 2016 již nebudu hájit barvy Citroen Racing. Postavili jsme se výzvě ve WTCC společně s (mým) osobním cílem získat jezdecký titul do tří let. Jsem zklamaný, že toto dobrodružství končí po dvou letech, protože jsem tento titul chtěl získat a svoje schopnosti jsem s C-Elysée prokázal čtyřmi vítězstvími v roce 2015. Krásná etapa je u konce, ale nelituji ničeho. Naopak, odnáším si nádherné vzpomínky.

Citroen byl od počátku mou srdeční značkou. Prožil jsem neuvěřitelné chvíle, o kterých se mi v mládí ani nesnilo. Proto bych rád poděkoval všem lidem, kteří mi dali příležitost, abych prožíval každodenně svou vášeň, kteří mi důvěřovali a kteří mě provázeli vítězstvími. Všem podporovatelům, kteří mi zůstali věrní. Psali jsme velmi pěkné stránky historie značky i soutěží. Vím, je to štěstí. Všechny tyto chvíle jsme sdíleli s muži a ženami Citroen Racingu, mechaniky a inženýry a také s „Danosem“ Elenou. Tito kolegové se stali mými přáteli a – jak se říká – druhou rodinou. Mohu jenom říci: děkuji.

Otevírá se nová stránka. Bezpochyby důležitá stránka mé kariéry. Již jsem se soustředil na její další pokračování a na nové projekty, které mě nelákají méně než WTCC. Mezi jinými je to Dakar s Peugeot Sport za několik týdnů. Jsem šťastný, že se znovu objevím v týmu, se kterým jsem se sešel v čase Pikes Peak. Vůz byl tehdy vynikající, vytvořil jsem traťový rekord a všechno to zůstane silným momentem mé kariéry. Mám v paměti tyto neuvěřitelné vzpomínky a nemohu se dočkat, až je s týmem opět prožiji. Je to také fajn chvíle, protože všechno to začalo na mé první rally za volantem Peugeotu. Jsem přesvědčený, že v budoucnu jsou i jiné výzvy. Ale kdy a jak přijdou na řadu, nyní nemohu říci. Co však říci mohu je, že má vášeň pro tento sport je stále stejná a stejně tak i má motivace. Vždy se mi líbilo otevírat nové výzvy… A vyhrávat.

Příští měsíce přinesou odpověď na má očekávání, v každém případě mám cíl a této nové výzvy se nemohu dočkat. Na brzkou shledanou

Seb

Komentářů celkem: 7
21. 11. 2015 16:49
0 0
smajlíksmajlíksmajlík
21. 11. 2015 18:25
0 0
no tak to jó, vítej zpátky (doufám), chlape smajlík
21. 11. 2015 22:02
0 0
citron se zbavil nejdražšího zaměstnance..koukaj do budoucnosti a ať se jim wrc2017 podařísmajlík
22. 11. 2015 22:07
0 0
Loeb pojede cross-country? kdo to sleduje?
22. 11. 2015 23:49
0 0
No já jsem překvapenej tím, že Seba odvolal sám Citroen. Já měl za to, že skončil sám na což by měl ve své pozici určitě nárok.
23. 11. 2015 20:30
0 0
Původně napsal Spik
No já jsem překvapenej tím, že Seba odvolal sám Citroen. Já měl za to, že skončil sám na což by měl ve své pozici určitě nárok.

no asi takhle: citroen mohl odvolat Seba, ale vzhledem k tomu, že Peugeot vlastní cca 90% akcií Citroenu je zřejmé, kdo tomu velí. tím chci říct to, že Seba si vytáhnul Peugeot, protože do Citroenu narval dost peněz a efekt se nedostavil. pozor, píšu efekt, nikoli výsledky, ty samy o sobě byly výborné, nicméně prodeje tomu neodpovídaly, takže přišel čas udělat řez. upřímně, Seb a okruhy.. dobrý, nikoliv vynikající a nebýt tovární techniky.. nevím nevím. a ano, Seb pojede cross-country. sledovanost to má podobnou, jako Wtcc, spíš vyšší a vzhledem k tomu, že letošní "Dakar" se spíš víc podobá rally než putování po saharských pláních s beduíny v zádech, je volba Seba víc než logická.
25. 11. 2015 07:12
0 0
Nejlepší pro MS by bylo, kdyby se Seb vrátil v roce 2017 do WRC za Citroen, sestava Meeke a Loeb by byla hodně rychlá. Ale toho se už nejspíš nedočkáme:-(
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!