Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
21. 11. 2015 22:41 − 8607× − 22

Končit teď není ten ideální čas, míní Kubica

Wales Rally GB Roberta Kubicu nabudila a Polák se nechal slyšet, že teď by nebyl úplně nejlepší končit.

Letošní rok si Robert Kubica za rámeček nedá, jako jedna ze zajímavostí ilustrujících tento fakt může být to, že právě sezóna 2015 znamenala nejmenší jezdcův bodový zisk v MS, když více dokázal vybojovat i při premiérové účasti s Citroenem DS3 RRC před dvěma lety. Ale i když to letos Kubica po vybudování svého vlastního týmu neměl lehké, tak jej Wales Rally GB naladila pozitivně, protože vybojoval deváté místo a nebýt dalších problémů, mohlo to být ještě lepší. A díky tomu, že se Polák zúčastnil téměř všech podniků již alespoň dvakrát, cítí, že by byla škoda vše co se naučil jen tak zahodit a opustit kompletně MS.

"Abych byl upřímný, tak si myslím, že by to byl nejhorší čas ke končení. V posledních pěti, šesti soutěžích jsem se více cítil jako vyzrálý soutěžní jezdec. Hodně věcí, ze kterých šel v minulosti strach se pro mě už stalo normálních, protože jsem je zažil více něž jednou," říká ke své situaci Robert Kubica a pokračuje, "když se v autě lépe cítíte, tak také jedete lépe, rychleji a teď se cítím jako soutěžní jezdec víc než kdy dříve. Zkušenosti, které naberete na každém podniku, i přes to, že na jejich využití musíte čekat 12 měsíců, se počítají."

Z dřívějších letošních vyjádření polského pilota jde usuzovat na to, že nechce pokračovat stylem jako letos, kdy byl soukromníkem s vlastním týmem a autem, ale pokud pojede dále, tak chce mít odpovídající přípravu a zázemí. "Monte-Carlo je podnikem, na který se musíte poctivě připravit. Vyžaduje hodně testů v rozličných podmínkách a to zase vyžaduje hodně peněz. Nejdřív ze všeho musím zjistit, jestli budu mít budget na to, abych se mohl pořádně připravovat. Pokud to půjde, tak tam budu. Pokud ne, tak zůstanu doma," líčí své uvažování na startem v prvním podniku MS 2016 Robert Kubica.

Komentářů celkem: 22
25. 11. 2015 10:36
0 0
Asi proto, že jaký si to udělal, takový to má? smajlík
25. 11. 2015 18:59
0 0
Původně napsal bavorak
Jen přemýšlím nad tím,proč Martin po 10letech v MS nezajíždí časy které by měl?Proč?

Nečteš=nevíš.Přece jede "za svoje",nemá takovou techniku jak továrna a nedej bože že by to rozflákl.To by pár soutěží neodjel.
Ale jede,je v MS.Nejlepší ze "soukromníků",tak mu držme palečky.I kdyby dostal tovární sedačku,už to lepší nebude.Bohužel.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!