23. 11. 2015 19:02 − 1767× − 0

Mikuláš, čert a anděl budou 5.12.2015 v Sosnové

Nadpis vypadá jako pozvánka na dětskou besídku, ale tento zdánlivý omyl ihned vyvrátím.

Nadpis vypadá jako pozvánka na dětskou besídku, ale tento zdánlivý omyl ihned vyvrátím. Nejedná se o besídku dětskou, ale besídku pro dospělé. Nejedná se o besídku v místním kulturním zařízení, ale na dráze Autodromu Sosnová. Na ten si vás všechny dovoluje pozvat pořadatelský tým Amaterrallye v čele s Milanem Blahoutem. Protože jste povětšině dospělí, nebudeme tajit někoho za masky a prozradíme vám, kdo vlastně převezme roli Mikuláše, čerta a anděla.

Foto: Jan Pilát

Mikuláš, ten dobrý stařec s vousem, jehož úkolem je rozdávat dárky bude v Sosnové představován účastníky již III. Ročníku Setkání nejen mistrů (SNM), volného závodu, který je určen pro držitele závodních licencí. Byly pro ně vyhlášeny dvě skupiny:

I.Historická soutěžní vozidla – HA – vozy s homologačním listem do 31.12.1990;

II.Soudobá soutěžní vozidla – homologační list od 1.1.1991.

Zde je nutno konstatovat, že se nemusí jednat pouze o „ostrá“ vozidla rally, ale i vozidla tréninková, vozy rallycrosové, atd. Po zkušenosti z let minulých je zvažována i možnost účasti jezdců s kartcrossovými speciály. Při větším počtu zájemců by pro ně byla vyhlášena zvláštní kategorie.

Foto: Jan Pilát

Jezdci s licencí, kteří se rozhodnou rozdat hned několik dárků se mohou přihlásit přímo Milanovi Blahoutovi a na kontaktech uvedených na webových stránkách www.amaterrallye.cz do 3.12.2015 – tento den bude ve 22:00 hod uzávěrka přihlášek. Maximální počet jezdců je 40. Na webu Amaterrallye jsou dostupné i podrobné informace a propozice k závodu.

Jaké dárky pak budu „licencovaní“ jezdci rozdávat? V první řadě jezdecké zkušenosti ze závodů, kdy účastníci podniku Amaterrallye budou moci nahlédnout nejen do kuchyní depa, ale také na způsob jízda, najíždění stopy a celkový způsob, jak se vyrovnávají „profíci“ s nástrahami tratě. Dalším dárkem je možnost svézt své milované, milované platící, a jiné vážené osobnosti. U těchto spolujezdců nebude požadována žádná licence, pouze odsouhlasení pořadatelem na přejímce. A ten třetí dárek si dají jezdci sami. Prakticky jednou z posledních možností zazávodit si v sezóně 2015. Doufám, že mi věřící čtenáři odpustí, že neužívám plného pojmenování svatý Mikuláš. Je to dáno tím, že řadu jezdců znám, a vím, že za volantem to nejsou žádní svatoušci.

Do role čertů jsem pak zařadil účastníky seriálu Amaterrallye. Ti se budou účastnit třetího závodu VII. Ročníku Amater Rallye Cup (ARC) 2015/2016. Jako čerti (čertice) byli tito jezdci označeni ne proto, že by nebyli ochotni dát nějaký dárek, ale především proto, že je dobře známa jejich nespoutanost, někdy až ďábelská divokost, a občasná schopnost připravit sobě i pořadateli pekelné chvilky. Pro jezdce ARC platí neustále stejná pravidla, která jsou spolu s upřesněními a specifiky pro každý závod k nalezení na webu Amaterrallye. Jezdci ARC pojedou na stejné trati jako účastníci SNM, aby měli možnost porovnat své umění s „licencovanými“ kolegy. Proto bude také jako první startovat závod SNM. Pro jezdce ARC platí stejné datum uzávěrky přihlášek, pouze uzávěrka bude ve 24:00hod.

Foto: Jan Pilát

Posledním ze sváteční trojice je pak anděl. O andělovi vám řekneme nejméně, uchováme jeho identifikaci v tajnosti. Jediné, co prozradíme je, že andělská křídla budou „nasazena“ některé, zatím utajované legendě českého motosportu. Jeho úkolem pak bude pohladit svým uměním duše zúčastněných jezdců.

Závěrem mi dovolte, abych vás jménem pořadatele ještě jednou pozval do Sosnové dne 5.12.2015 a popřál vám hezké závodění i příjemnou zábavu.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!