Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
2. 12. 2015 14:56 − 1812× − 0

Alex Lukyanuk, byla to povedená sezóna

Ruský jezdec letos vyrazil do Mistrovství Evropy a nevedl si vůbec špatně.

Ruský jezdec Alexey Lukyanuk letos poprvé jel na mezinárodní scéně a v Mistrovství Evropy vybojoval s Fiestou R5 (s výjimkou Estonské rally, kde pilotoval Lancer Evo X) celkovou třetí příčku v konečném hodnocení. Nad to přidal dvě vyhrané soutěže a v mezidobí, než započne další sezóna, mu proto server fiaerc.com položil pár otázek.

Je za tebou hodně povedená sezóna zakončená třetím místem v absolutním pořadí ERC. Se svými výkony musíš být spokojen, co?

Samozřejmě. Ze začátku to bylo docela obtížné, protože nám chyběly zkušenosti. Ale na konci sezóny jsme udělali dobrý pokrok a získali dobré tempo. Na každé šotolinové rally nás provázely nějaké problémy, někdy šlo o techniku, ale na asfaltu, tam jsme odváděli dobrou práci.

S Alexeyem Arnautovem jste zaznamenali dvě vítězství. Ty asi byly třešínkou na dortu povedené sezóny?

V Estonsku jsem závodil pět let, takže jsme věděli, že bychom zde mohli udělat dobrý výsledek, ale bylo to docela těsně. Konkurence byla veliká a nakonec to byl jeden z nejtěsnějších výsledků celé sezóny. Kajetana Kajetanowicze jsme porazili o 12,7 sekundy. Švýcarsko bylo v klidu, ale protože Craig Breen obdržel penalizaci za porušení pravidel o pneu, tak na vítězství nejsem nijak hrdý.

Závěr Estonské rally a krizovka, kdy jsi jel po dvou kolech ti zajistili nominaci na FIA Action of the Year…

Byl to pro nás vzrušující moment. Byli jsme už tak blízko cíli rally, ten byl v podstatě za zatáčkou, takže v tu chvíli šlo jen o to, abychom se nepřevrátili. Výsledky hlasování ve FIA Action of the Year ještě neznám, ale šlo o nevšední moment.

Jaké máš plány pro příští rok?

Pracujeme na nich. Rozhodně bychom rádi rozšířili náš evropský program. Bez testování není jednoduché bojovat o vítězství, bez testů je to náročnější. Budeme se snažit najít další podporu.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!