4. 12. 2015 20:50 − 1385× − 0

Slušovický okruh nabídne opět atraktivní podívanou!

Závěr domácí sezony v automobilových soutěžích se uskuteční v sobotu 5. prosince při Mikuláš Zaremba Rally.

Závěr letošní domácí sezony v automobilových soutěžích se uskuteční v sobotu 5. prosince při Mikuláš Zaremba Rally ve Slušovicích. Pořadatelé z AK Rallysprint Klubu v AČR Podkopná Lhota připravili celkem dva úseky rychlostních zkoušek s názvy Dostihovka okruh a Fagus Lípa. Soutěžící ukrojí při této rallyshow celkovou porci třiceti ostrých kilometrů. Centrem dění se stane známý areál kolem dostihové dráhy ve Slušovicích, kde se odehraje okruhová rychlostních zkouška a v prostorách areálu firem Fytos a AOP bude umístěna servisní parkoviště.

I při šestém ročníku exhibiční rally ve Slušovicích se uskuteční divácky atraktivní okruh kolem dostihové dráhy ve Slušovicích. V rámci jedné rychlostní zkoušky se pojedou dva okruhy a tuto erzetu najdeme v itineráři hned třikrát. „Slušovický okruh pojedeme ve stejné podobě jako v loňském roce s jedním rozdílem, že soutěžní vozy při každé rychlostní zkoušce obkrouží jen dvě kola. Novinkou pro diváky bude vybudování nadchodu z bezpečnostních důvodů v prostoru u firmy Fagus. V loňském roce nám byl vytýkán značný pohyb diváků v tomto místě, proto jsme sáhli k uvedenému řešení,“ pověděl Josef Minařík, předseda Rallysprint Klubu v AČR Podkopná Lhota. Nejlepší divácká místa jsou tradičně v části slušovického sudu, kde mohou fanoušci využít ke sledování rallyexhibice i přilehlé tribuny na dostihové dráze. „Zároveň apelujeme na diváky, aby dbali všech pokynů pořadatelů a dodržovali zásady bezpečnosti při sledování průjezdu jednotlivých vozů. Svým ukázněným chováním přispějí ke zdárnému průběhu závodu,“ řekl šéf organizačního výboru. Na okruhu se bude podobně jako v předchozích letech vybírat vstupné 40 korun, divák zároveň obdrží prodejní program se startovní listinou, časovým harmonogramem a mapou rally. V těsném blízkosti okruhové rychlostní zkoušky je v prostoru firem Fytos a AOP umístěno servisní parkoviště, kde bude dostatek času sledovat při práci mechaniky a zázemí jednotlivých servisních týmů.

Pořadatelé nezískali všechna potřebná povolení na loňský úsek erzety s názvem Bernardýnská, proto zařadili do letošního itineráře rallyshow úsek pod názvem Fagus Lípa se zcela novou úvodní částí rychlostní zkoušky. Erzeta v délce 6,69 km využívá osvědčenou klasickou část na Rakové od Zádveřic kolem křížku až k odbočení u lesa. Cíl bude situován nad benzinovou stanicí ve Slušovicích. „Novinkou je start erzety v prostoru vrátnice při vjezdu do výrobního areálu společnosti Fagus v Lípě, kde posádky čeká technický průjezd po místních komunikacích uvnitř firmy. Určitě i tady bude k vidění řada zajímavých průjezdů soutěžních posádek,“ upřesnil Minařík.

Mikuláš Zaremba Rally 2015 ve Slušovicích měří celkem 61,13 km a obsahuje pět rychlostních zkoušek na dvou úsecích v celkové délce 29,49 km. První vůz odstartuje v 11:30 hodin ze servisního areálu, cíl je situován do prostoru uzavřeného parkoviště firmy Gazel v Nových Dvorech v 15:20 hodin. Další informace jsou zveřejněny na internetové adrese www.rallysprintkopna.cz.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!