Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
7. 12. 2015 21:17 − 4592× − 7

Eric Camilli je pro Wilsona velkou nadějí do budoucna

Šéf M-Sportu Malcolm Wilson má ohledně svého nového svěřence jen ty nejlepší očekávání a věští mu velkou budoucnost.

Z letošního rychle se točícího přestupového kolotoče v MS vypadlo několik zajímavých jmen a asi největším překvapením bylo angažování Francouze Erica Camilliho na post dvojky M-Sportu k Madsi Ostbergovi. Britský tým tak kompletně změnil jezdeckou sestavu a otázky proč došlo k tomuto kroku a této volbě padaly zejména na adresu 28 letého francouzského jezdce. A důvody k angažmá řekl sám šéf M-Sportu v rozhovoru s Becs Williams pro WRC podcast, kdy začal nejprve tím, proč si vůbec jezdce všiml.

"Zaujal mě celkově. Pokud bych měl specifikovat, tak to byla jeho okamžitá rychlost i bez zkušeností, podívejte se na Wales Rally GB – nikdy zde nestartoval, panují zde jedny z nejtěžších podmínek v seriálu a nebýt technických problémů v závěru, tak by zde vyhrál," vrací se Malcolm Wilson k poslednímu letošnímu podniku a pokračuje dalším důvodem, který zahrnuje i Fabie R5, "ale to, co mě zaujalo ještě víc, byly časy na asfaltu z Katalánska proti továrním Škodám, protože víme, jak je na tom Fiesta R5 v porovnání s kvalitami nové Škody a proto připravujeme její evoluci. Víme tedy, o kolik je nové auto rychlejší, ale Eric ve Španělsku porážel tovární jezdce Škody i s aktuální verzí auta. Tohle vše bylo za tím, proč jsme se pro něj rozhodli. Po Wales Rally za námi přišel a celý večer a další den jsme se bavili o mnoha věcech a z toho jsem viděl, tak jeho přístup a zapojení je ve stylu, s jakým k tomuto sportu přistupují Sébastien Ogier či Loeb. Nechápejte mě špatně, příští rok nebude bojovat o vavříny, ale pokud bude pokračovat v růstu jaký doposud ukazoval, tak si jsem jistý, že by v pozdější části sezóny mohl zajet několik překvapujících výsledků," netají se šéf M-Sportu vírou ve svého nového svěřence.

Jak se dále Malcolm Wilson nechal slyšet, Eric Camilli byl v jeho hledáčku již nějaký čas: "Má velmi málo zkušenosti – jen deset startů v MS a poprvé se dostal do mého zájmu loni v Německu, kde zajížděl neuvěřitelné časy. Letos jel ve Fiestě R5 a jeho pokrok jsem taktéž sledoval. Druhá polovina roku pro něj byla opravdu velmi povedená. Nebylo jednoduché jej získat, asi většina lidí ví, že Eric byl, spolu s Teemu Suninenem, jedním z jezdců, které si vychovávalo TMG, ale toužil po tom, usednout do vozu specifikace WRC a viděl jsem jeho obrovský potenciál. Abych byl upřímný, nebylo to jednoduché, musel se uvolnit ze své smlouvy s TMG, ale našli jsme pro to řešení a moc se těšíme, že máme mladého, nadšeného jezdce pro budoucnost."

I přes výše řečené se trochu nabízí myšlenka, že by Ostberg s Camillim mohli fungovat podobně jako Toni Gardemeister s Romanem Krestou v roce 2005, kdy M-Sport pracoval na nové generaci Focusu a rok pojal jako přechodný. Toto přirovnání se může nabízet o to víc, že v roce 2017 pojede nová generace vozů WRC a M-Sport chystá nový speciál. Ale jak Malcolm Wilson ujišťuje, tento scénář nehrozí a Camilliho má pod smlouvou na mnohem déle. "Od svého zaměstnavatele by neodešel kvůli krátkodobému kontraktu a proto jsme se domluvili na dvouleté smlouvě. A pro roky 2018, 2019 máme na Erica opci, takže to pro něj byl velký krok kupředu, jelikož by jinak odjel napřesrok jen omezený program ve WRC2. Jak ale mnoho lidí ví, není úplný mladíček – je mu 28 let, takže si myslím, že pro něj bylo důležitým dostat se do vozu WRC co nejrychleji to půjde. To jsou v kostce důvody proč je dnes tam, kde je." A jak Wilson dodal, rozhodně si Camilli za své místo v týmu nezaplatil, byl osloven ze strany M-Sportu a ne naopak, jak naznačují některé spekulace.

Komentářů celkem: 7
8. 12. 2015 00:59
0 0
Jenom dobre! Hlavne doufam aby mu potom neutek ke konkurenci.
8. 12. 2015 08:52
0 0
Jako Čech jsem hrdý na to, že Škoda Fabia slouží k porovnávání nejlepších rallyových aut ve své třídě!
Chlapi ze Škoda Motorsport, díky za perfektní práci, kterou odvádíte! smajlík
8. 12. 2015 16:16
0 0
Přeji Tänakovi s DMACKem, ať jim natrhne triko smajlík
8. 12. 2015 17:36
0 0
Příští sezónu na tom bude Tanak (jezdecky) určitě ještě lépe, otázkou je, do jaké míry budou časy ovlivňovat ty pryže...
8. 12. 2015 17:53
0 0
Já Wilsonovi tu volbu schvaluju, podle mě je Camilli daleko perspektivnější než neustále bourající Tänak.smajlík
8. 12. 2015 18:07 Upraveno 18:10
0 0
Camilli ještě vůbec nic nedokázal, perspektivních jezdců tady už bylo a jak skončili. O Evansovi také mluvil, jak je perspektivní a pak ho nechá sedět na střídačce.
8. 12. 2015 21:55
0 0
Bylo, ale Camilliho výsledky jsou opravdu impozantní, v tom má pravdu..
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!