Mikulášská „nadílka“ se Štolfovi s Hawlem povedla

Čertovsky dobrý pocit z rozlučkového startu měla po dojezdu do cíle Mikuláš Zaremba rally posádka Štolfa – Hawel.

Čertovsky dobrý pocit z rozlučkového startu v letošní sezóně měla po sobotním dojezdu do cíle Mikuláš Zaremba rally ve Slušovicích posádka Jindřich Štolfa – Zdeněk Hawel. A ve Slušovicích se sešla početná a kvalitní konkurence posádek, které na rozdíl od několika předchozích rally show, bojovaly o vteřiny v klasické, byť nemistrovské rally. Pět erzet nejlépe zvládli Tomáš Kostka s Ladislavem Kučerou na voze Ford Fiesta WRC a na stupně vítězů je doprovodili Odložilík s Turečkem a Černý s Černohorským.

„Původně jsme startovat neměli, ale kluci z našeho týmu si to vyloženě přáli a navíc jsme měli možnost otestovat novou převodovku,“ přibližuje účast dvojice Štolfa – Hawel spolujezdec a pokračuje: „Byla to moc pěkná rallye – přijeli jsme, odtrénovali a krásně si zazávodili. Vše z pořadatelského hlediska velmi dobře připravené a celá soutěž se odehrála v relativně krátkém čase. A test převodovky se také vydařil.“

Do cíle dorazilo padesát šest dvojic ze šedesáti sedmi odstartovaných a na velice solidní třicáté čtvrté příčce se objevila podkrkonošská posádka Jindřich Štolfa – Zdeněk Hawel s vozem Škoda 130 RS. Zároveň získali ocenění jako druhá nejlepší posádka skupiny a navíc vyhráli třídu 17.

„Trať erzet byla značně uklouzaná, v místech „katování“ i znečištěná od blátíčka a to Jindrovi evidentně sedělo. Na první erzetě jsme dělali hodiny, takže menší časová ztráta, ale pak jsme jezdili stabilní časy, které nás posouvaly dopředu. O vyrovnanosti svědčí, že třeba na erzetě Fagus Lípa jsme zajeli jednou čas 4:22,4 a ve druhém průjezdu 4:22,2.“

Posádka, která letos celkově obsadila druhé místo ve třídě 17, se tak důstojně rozloučila s letošní sezónou. Svůj start brali rovněž jako poděkování sponzorům a celému doprovodnému týmu. Netrpělivě již vyhlížejí směrem k sezóně 2016. O tom, kterých soutěží se zúčastní, se rozhodnou, až bude známa definitivní podoba termínového kalendáře.

Výsledky Jindřicha Štolfy v sezóně 2015:

Valašská rally – 35. absolutně, 17. RSS, 1. třída 17
Rally Český Krumlov – odstoupení (převodovka)
Rally Vyškov – odstoupení (převodovka) z 1. místa třídy 17
Rally Bohemia – 16. v ME, 8. M ČR HA, 2. v E1
Rally Agropa – 32. absolutně, 21. RSS, 1. ve třídě 17
Star Rally Zlín – 6. absolutně, 3. v HA1
Rally Jeseníky – 39. absolutně, 23. RSS, 1. ve třídě 17
Rally Vsetín – odstoupení (převodovka) z 1. místa třídy 17
Mikuláš rally – 34. absolutně, 1. ve třídě 17

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!