17. 12. 2015 07:06 − 5030× − 6

Máme o jednu závodnici víc!

Jihočeský rodinný tým Daňhelových má letos za sebou velmi pestrou sezónu. Nejen v rally, ale i v soukromí.

Očekávané se stalo skutkem, loňské vítězce Dámského poháru MČR v rally, Martině Daňhelové Jerhotové, se v pátek 11.12. v ranních hodinách narodila dcera Melanie! Veškeré sportovní ambice teď samozřejmě jdou stranou, sympatická Jihočeška (tedy ta starší z oněch dvou) se ale hodlá už na jaře 2016 zase za volant soutěžního vozu vrátit.

Jihočeský rodinný tým Daňhelových má letos za sebou velmi pestrou sezónu. Nejen v rally, ale i v soukromí. Martina Daňhelová se hned v lednu ujala vedení v klasifikaci „ERC Ladies“, tedy dámského klání v rámci seriálu Mistrovství Evropy, pak se však její další kroky pozvolna začaly ubírat i jiným než jen sportovním směrem. První dvě soutěže domácího mistrovství ještě odjela v posádce s Karolínou Jugasovou zcela podle původních plánů, po domácí Rallye Český Krumlov ale přišla svatba a s ní prodloužení jména loňské sprintové šampiónky třídy 8 o další příjmení Jerhotová. Červnová Rally Hustopeče pak byla poslední soutěží, kterou světlovlasá pilotka v sezóně 2015 absolvovala. „Přišlo se na to, že v autě už jezdíme ne dvě, ale tři ženské, což prý není povoleno,“ vtipkovala tehdy sympatická Jihočeška.

„No a pak už jsem to závodění musel v rodině zachraňovat jen já,“ směje se její tatínek, Vlastimil Daňhel a popisuje průběh sezóny ze svého pohledu: „Po dvou úspěšných jarních vystoupeních v Krumlově a Hustopečích, kde jsme s mojí spolujezdkyní Katkou Janovskou vybojovali dvě druhá místa ve třídě 8, jsme bohužel úspěšnou sérii přerušili a díky technické závadě při Rally Bohemia havarovali. Na Barum rally jsme po mé jezdecké chybě dopadli podobně, a tak jsme si aspoň trochu spravili chuť v říjnu, dojetím do cíle jednodenní Rally Klatovy. Dokončili jsme ji ve třídě jako pátí a v celoročním hodnocení nám patří čtvrtá příčka ve třídě 8.

Pár týdnů poté se moje spolujezdkyně vydala na půlroční cestu na druhý konec světa, a protože jsem se ještě chtěl svézt, domluvil jsem se pro slušovickou Mikuláš rally na spolupráci s Danem Hamšíkem. Sice nám praskl náboj kola a ani tuto soutěž jsme tím pádem nedokončili, já už ale hlavně přemýšlel o Martině a její malé závodnici, která už byla na jarních soutěžích součástí dívčí posádky. No a v pátek 11. prosince jsem se dočkal a stal jsem se šťastným dědečkem! Všem se zatím dobře daří a Martina vzkazuje, že už teď vymýšlí strategii pro svůj start na květnové domácí Rallye Český Krumlov 2016!“

Komentářů celkem: 6
17. 12. 2015 08:46
0 0
Gratuluji a přeji oběma vše dobré smajlík
17. 12. 2015 10:02
0 0
Moc gratuluji a přeji jen všechno nejlepší. Před třemi týdny mě potkalo to samé a je to supersmajlík
17. 12. 2015 12:18
0 0
Gratulacesmajlíksmajlíksmajlík
17. 12. 2015 13:00
0 0
Gratulace mamině i dědovi! smajlík
Sob
17. 12. 2015 18:18
0 0
To je krásné ☺ Gratuluji!
18. 12. 2015 01:04
0 0
Gratulace, oběma hodně zdravísmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!