Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
24. 12. 2015 15:13 − 3509× − 0

Upravena data u tří podniků ME

Kalendář Mistrovství Evropy na rok 2016 je již více jak měsíc znám, ale jeho podoba doznala tři úpravy dat.

Od pátého listopadu zná motoristická veřejnost podobu kalendáře Mistrovství Evropy pro rok 2016, který se stejně jako letos skládá z rovné desítky podniků rozložených do období únor až říjen s plus mínus měsiční pauzou mezi jednotlivými soutěžemi. Oproti listopadové verzi došlo ke změnám data u tří podniků – Rally Islas Canarias, která začne o den dříve, než bylo původně v plánu a bude tedy startovat 10. března. Úpravy se dočkal i nováček v ME Rajd Rzeszowski, který je taktéž posunut o den dříve. Kyperská rally je pak třetí soutěží do klubu s pozměněnými daty, když se posunuje na o dva týdny pozdější termín 7. – 9. října, aby nedošlo k narušení v posledních letech tradičního spojení s MERC. Kyperskou změnu však ještě musí posvětit FIA.

K těmto změnám dodal za promotéra pár slov Jean-Baptiste Ley: "Úpravy kalendáře pomůžou pořadatelům špičkových soutěží ME k tomu, abychom si je mohli lépe vychutnat. Kyperská rally v říjnovém termínu zajistí účast soutěžících z blízkovýchodního mistrovství, které se tam pojede již třetím rokem v řadě a to bude mít příznivý dopad počet přihlášených a zajímavost soutěže."

Mistrovství Evropy 2016
DatumSoutěžZeměPovrch
5. – 7. 2.Rally LiepājaLotyšskošotolina/sníhJERC
10. – 12. 3.Rally Islas CanariasŠpanělskoasfalt*
7. – 9. 4.Circuit of Ireland RallyIrskoasfaltJERC
6. – 8. 5.SEAJETS Acropolis Rally*Řeckošotolina
2. – 4. 6.SATA Rallye AçoresPortugalskošotolinaJERC
23. – 25. 6.Kenotek by CID LINES Ypres RallyBelgieasfaltJERC
15. – 17. 7.auto24 Rally Estonia*Estonskošotolina
4. – 6. 8.Rajd RzeszowskiPolskoasfalt*
26. – 28. 8.Barum Czech Rally ZlínČeská republikaasfaltJERC
7. – 9. 10.Cyprus RallyKypršotolina*
* – upraveny data oproti listopadovému návrhu

JERC – soutěž je započítávána i do Junior ERC a na těchto podnicích se bude rozhodovat o nástupci letošního vítěze Emila Bergkvista.

Stejně jako v letošním roce bude i v roce následujícím začínat sezónu na pozici náhradní soutěže Rallye International du Valais (20. – 22. 10.) a čekat, zda-li se pro ni objeví místo podobně, jako tomu bylo v letošním roce. To by se mohlo objevit v případě Akropolis rally a nebo Estonské rally, které ještě nemají podepsány všechny smlouvy.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!