Bodují i junioři – stříbrná radost v Okříškách

Na první podnik MČR ve sprintrallye přijelo závodit také několik posádek týmu RSP.

Na první podnik MČR ve sprintrallye přijelo závodit, mimo rallyesprintových specialistů, také mnoho posádek, které měly po zasněženém Jänneru a extrémně náročné Šumavě, vydatnou porci ostrých kilometrů již za sebou.

Ještě při seznamovacích jízdách to vypadalo, že RZ v okolí Okříšek a Třebíče budou letošní první suché kilometry, sem tam přerušené zbytky sněhu a ledu, avšak letošní počasí se rozhodlo s jezdci zřejmě prozatím šprýmovat a již od čtvrtka dávalo tušit, že i na Vysočině bude všechno jinak.

Také posádky RSP se připravovaly na to, že ujedou první letošní suché kilometry. Ludvík Otto s manželkou Renátou se po odhlášené Šumavě, které se z rodinných důvodů nemohl zúčastnit, těšil zejména na kvalitní „testovací“ závod, protože jeho prioritou je MMČR. Stejně tak Lukáš s Honzou si jeli do tohoto závodu především pro další zkušenosti a také možná trošku napravit reputaci, pošramocenou vlažným výkonem z Šumavy. I jejich prioritou je kompletní účast v MMČR. Licenci soutěžícího RSP pro tento závod využil Sláva Ducháček.

Do pátečního prologu v ulicích Třebíče se pomalu začal snášet sníh a tak promrzlé posádky, dlouhé minuty čekající na svůj start, měly dostatek času přemýšlet, v jakém stavu bude po lehkém sněžení závodní trať. Lukáš s Honzou si ještě nemohli vychutnat luxus v podobě prosolené trati, kterou některým posádkám dopřál pořadatel, ale Ludvík s Renátou si toto pohodlí již užili.

Obě posádky dokončily páteční prolog bez problémů, Ludvík na čtvrtém místě v absolutní kvalifikaci. Vzhledem k tomu, že odstup Lukáše a ostatních soupeřů na vedoucí posádku činil jen pár vteřin, sobotní boje slibovaly zajímavou podívanou.

Sobotní ráno nepřineslo mnoho radosti Ludvíkovi s Renátou. Po první RZ posádka odstoupila pro technickou závadu a Ludvík tak v dalším závodě podlehl v bitvě se smůlou.

To Lukáš s Honzou zřejmě posnídali něco opravdu vydatného, protože od prvních RZ nenechávali nikoho na pochybách, že to s nápravou reputace myslí opravdu vážně a soupeřům nedají nic zadarmo. Od samotného začátku vypukly tuhé boje mezi Honzou Šlehoferem, Lukášem Veselým, Vaškem Dunovským a Tomášem Markem. Všechny čtyři posádky mnohokrát předváděly krásné průjezdy na hranicích techniky a mnohdy snad i jezdců. Největší drama přinesly poslední tři RZ, kdy se Lukáš dokázal vedoucímu Honzovi Šlehoferovi přiblížit až na osm vteřin a Vašek Dunovský dramaticky stahoval Lukášův náskok na druhém místě. V té době čtvrtý Tomáš Marek sledoval boje před sebou a čekal na případnou chybu jednoho ze tří „kohoutů“.

Pořadí se do cíle už nezměnilo. Lukáš nedostihnul Honzu Šlehofera před sebou a udržel pozici před Vaškem Dunovským. Krásné druhé místo ve třídě N2 a třetí ve třídě N bylo pro Lukáše s Honzou určitě tou správnou náplastí na nevydařenou Šumavu.

„Jelo se nám tady moc dobře, byla pohoda, vyhnuli jsme se větším problémům. Škoda, že nám nejelo auto v první RZ druhé a třetí rundy, vždycky na tom samým místě. Vůbec nevím, co se tam s autem dělo. Fakt škoda, mohli jsme Honzu pořádně potrápit, ale stříbro je super a celkem nečekaný,“ usmíval se v cíli spokojený Lukáš. „Auto z ničeho nic nejelo, ztratilo výkon, tak jsem Lukášovi řekl, že prostě nesmí brzdit, protože nemáme na to, abychom to pak rozjeli, no a Lukáš to vzal vážně…,“ směje se Honza. „Pro nic jsme sem nepřijeli, jeli jsme sbírat zkušenosti a sebrali jsme stříbro. To je super!,“ hodnotil po závodě Honza.

„Lukáš s Honzou odjeli perfektní závod. Těší mě to o to víc, že jsme skutečně před závodem s Honzou mluvili o tom, že by bylo dobré zbytečně nedivočit, sbírat zkušenosti, že bude ještě hodně příležitostí, kde je prodat. Fakt jsem byl mile překvapený z toho, co kluci předváděli a když jsem pak ještě viděl, jak si to užívají, byl nesmysl je nějak brzdit, i když jsem někdy při jejich průjezdech ani nedutal. Teď už se budeme pomalu soustředit na novou techniku a další start v rámci MMČR. Odstoupení Ludvíka mě samozřejmě moc mrzí, ale co k tomu říct. Taková je rallye. Samozřejmě chci touto cestou poděkovat celému MotocarSportu Tonyho Tlusťáka – myslím, že byl všeobecný důvod k radosti – všechny tři auta MotocarSportu na bedně,“ tolik k Okříškám Jirka Rozsypal.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!