Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
28. 12. 2015 12:44 − 10255× − 6

Seb Loeb se vrací do MS jako majitel týmu

Francouzský devítinásobný rallyový mistr světa Sébastien Loeb se se svým týmem vydává vstříc automobilovým soutěžím.

Není tomu tak dávno, co se Sébastien Loeb rozloučil s Citroenem a oznámil, že pro příští rok pojede rally raidy s Peugeotem. Ale jak bylo oznámeno dnes, Francouz se značkou nezpřetrhal úplně všechny vazby, protože speciál Citroen DS3 R3T bude vozem, který přivede tým Sébasten Loeb Racing do JWRC. Po čtyřech letech, kdy se tým devítinásobného mistra světa v rally účastnil různých okruhových sérií, se vydává tam, kde jeho majitel sbíral největší úspěchy a jak se nechal Francouz slyšet, angažmá ve sportu, který mu přinesl největší úspěchy, bylo nevyhnutelné. Spolu s Loebem jsou v projektu zainteresováni i jeho spolujezdec Daniel Elena a Loebův kamarád Dominique Heintz. Okruhy však SLR neopouští úplně, bude nasazovat soukromý Citroen C-Elysees ve WTCC.

"Tým byl vázán k tomu, aby se zapojil do rally. Sice jsme se nejprve rozhodli závodit na okruzích, což bylo dáno hlavně tím, že tam směřovala má kariéra, ale věděli jsme, že jednou se rally dostane na pořad dne," říká k návratu svého jména do rally Seb Loeb a pokračuje, "nemohli jsme to uspěchat, ale čekali jsme, dokud vše potřebné nezapadne na své místo. Pro Dominiqua, Daniela i mě je rally samozřejmě něčím speciálním. Tam to vše začalo, prožili jsme v něm neuvěřitelné chvíle a doufáme, že s týmem to bude skvělý zážitek."

V šampionátu určeném pro vozy S1600, předchůdci dnešního JWRC zahájila dvojice Loeb-Elena svou cestu do dějin automobilových soutěží a tím pádem nebylo o směřování SLR pochyb. "JWRC bylo přirozená volba. Je to šampionát pro mladé jezdce a umožňuje jim zazářit a stát se slavnými. Před téměř patnácti lety jsem si jím též prošel. Jsme velmi nadšení," říká natěšeně Seb Loeb k výběru šampionátu, kterého se bude s týmem účastnit.

Pár slov k angažmá Sébastien Loeb Racingu pak dodává i Dominique Heintz, který budoucímu šampionovi četl noty při jeho vůbec prvním startu v rally. "Nad účastí jsme nějaký čas přemýšleli a cítíme, že právě teď může být ta správná chvíle ke vstupu. Na okruzích tým roste a díky několika programům, mezi něž patří i WTCC, bude v pohybu i v roce 2016. Ale rallysport máme v genech. Dává nám to perfektní smysl a jsem šťastný, že se do něj v roce 2016 pustíme. Podařilo se nám dát vše potřebné dohromady a stalo se to celkem přirozeně," říká Dominique Heintz. Bližší detaily, jako například kdo do vozu týmu usedne se dozvíme po Novém roce.

Komentářů celkem: 6
28. 12. 2015 12:50
0 0
A vychovat si ze dva nástupce o které se budou továrny prát. Přeju hodně úspěchůsmajlíksmajlíksmajlík
28. 12. 2015 14:40
0 0
Pro rally jen dobře smajlík
28. 12. 2015 15:28
0 0
smajlíksmajlíksmajlík
29. 12. 2015 08:12
0 0
Žeby sa miesto ušlo aj na M.Kočiho? smajlík
30. 12. 2015 15:01
0 0
Třeba se u něho objeví Kubica.....
30. 12. 2015 15:50
0 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!