31. 12. 2015 09:46 − 8513× − 2

Seznam přihlášených na Rallye Praha Revival 2016

Již tradičně před koncem roku naděluje Eda Patera všem příznivcům seznam přihlášených na Rallye Praha Revival.

Již tradičně před koncem roku naděluje promotér Eda Patera všem revivalovým příznivcům seznam přihlášených na nadcházející Rallye Praha Revival. Ten aktuální je rekordně dlouhý, že se skoro ani pod stromeček nevejde. Již začátkem listopadu byl seznam přihlášených naplněn a dnes čítá 183 posádek! Zvýšit se ještě může díky tomu, že promotér po uzávěrce přijímá ty, kterým je vlastně tato společensko-sportovní událost určena, tedy legendy a závodníky s aktivní historií.

Rallye Praha Revival získal mezinárodní renomé, a tak máme na seznamu posádky z 11 států Evropy, Arménie a JAR.

   Trochu nižší, přesto silná a kvalitní bude účast polských posádek s legendami T. Ciecierzynskim, R. Burchardem, A. Polakem, chybět nebudou ani A. Dowgird s P. Boszkem, otec a syn Moličtí i z ČMPR velmi známý M. Miziak s Mercedesem a další.

Opět velký zájem, díky zkušenostem z letoška, projevili i závodníci z Francie. Většinou jde o bývalé úspěšné soutěžáky, kteří se nyní úspěšně zúčastňují prestížních mezinárodních závodů pro historické automobily. Hvězdou bude skvělá spolujezdkyně "Biché", která přijede poprvé. Chybět nebude ani vítězná posádka soutěže zahraničních legend z letošního roku – M.Vincent – C. Vincent.

K tradičním italským účastníkům okolo týmu Beppe Volty přibude Mistr Evropy z roku 1975 Maurizio Verini. I přes poněkud uvolněný „italský“ přístup k regulím revivalu (nebo možná právě proto) to jsou velcí oblíbenci diváků.

Z Německa opět přivítáme K. Neugebauera, jehož razantní styl s Volvem PV 544 Sport dobře pamatují diváci Historic Vltava Rallye a Historic Úslava. Na startu nebudou chybět staří známí Peter Probst s A. Muhlhoferem a J. Hellmann, bývalý tovární jezdec Wartburgu, na BMW 325.

Z Rakouska přijede velký sympaťák Josef Poitinger a také nestárnoucí Falko Jansen. Měly by se objevit i dvě nové posádky na Escortech.

K největším hvězdám na startu bude patřit John Haugland. Letos se mu akce a atmosféra tak líbila, že pokud se nic závažného nestane, bude na startu opět s manželkou. K dispozici má opět vůz Škodu 130 LR, na kterém se provedlo několik úprav podle přání Johna. Dalším severským jezdcem bude Jani Paasonen, bývalý tovární jezdec škodovky, který bude startovat s Opelem Kadett GTE.

Po bratřích Bolšichovích znovu přijede legenda rallyesportu z Ruska. Tentokráte Nikolaj Jelizarov, který několikrát v ČSSR startoval a kariéru uzavřel s Nivou na Dakaru.

Jelikož za dobu existence revivalů se vykrystalizovala sestava českých legend, mezi nováčky najdeme pouze Miroslava Kalinu a Stanislava Mášu, který bude navigovat T. Sovu juniora. Nebudou samozřejmě chybět bývalí tovární jezdci V. Blahna, M. Zapadlo, V. Berger- M. Petera, dále P. Šofr- P. Ryšánek, V. Polívka- J. Kadlec, J. Mach- P. Dvořák, P. Janeba, manželé Rajchmanovi a také vítěz formulového Poháru míru a přátelství J. Moskal.

Je nemožné v tomto článku vyjmenovat všechny, kteří by si to za stopu, jakou v našem autosportu zanechali, zasloužili. Vždyť jen v seznamu přihlášených jsou až do čísla 109 legendy, bývalí aktivní závodníci! Fanoušci najdou kompletní seznam přihlášených na http://www.edda.cz/mscrdovrchu/index.php?m=novinky/detail&id=2914

VI. Rallye Praha Revival 2016 se pojede jako Memoriál Dalibora Janka a Josefa Sitníka ve dnech 8. – 10. dubna se startem v centru Prahy. Patronát nad akcí převzal primátor Teplic – Jaroslav Kubera, který osobně při pátečním nočním dojezdu, na náměstí, kde startovala Rallye Teplice, bude posádky vítat.

Všem příznivcům revivalů přeji mnoho zdraví a štěstí v roce 2016!

Komentářů celkem: 2
31. 12. 2015 09:531
0 0
Včera a dnes jsem přidal do databáze výsledky Rallye Praha 1968-1970, více zde http://www.ewrc-results.com/events.php?id=1288&t=Rallye-Praha
31. 12. 2015 11:192
0 0
Tož to je porce.A č.3 Henry Trautman-účastník maratonů Londýn-Sydney,Londýn-Mexiko,uff
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!