Pavel Vaculík - eWRC.cz
3. 1. 2016 15:51 − 2427× − 0

Malý předkrm

Letošní ročník rallye Dakar zaznamenal malou organizační změnu. Všichni nejprve na prolog.

Letošní ročník rallye Dakar zaznamenal malou organizační změnu. Poprvé v historii jihoamerického Dakaru se po slavnostním startu všechny posádky, tedy i Buggyra Ultimate Dakar Tomáše Ouředníčka a Pavla Vaculíka, vydají zabojovat v krátkém prologu.

"Zařadit do závodu prolog byl vynikající nápad, protože se tak zvýší šance malých týmů, jako jsme my, na lepší startovní pozici do první etapy. To je dost důležité, protože startovat v pořadí podle startovního čísla znamená polykat tuny prachu od vozů před vámi a kvůli téměř nulové viditelnosti se při předjíždění vystavit nesmírnému nebezpečí," komentuje novinku Tomáš Ouředníček.

Dnes, 2. ledna 2016, proběhne startovní ceremoniál na výstavišti Tecnopolis i následný desetikilometrový prolog, který posádky zavede do prozatimního bivaku v Rosariu.

Říká se, že všechny cesty začínají prvním krokem. První krok rallye Dakar je pompézní startovní ceremoniál v argentinské metropoli Buenos Aires. Jde o opravdový svátek, s milióny fanoušků, lemujícími ulice a povzbuzujícími závodníky.

Přestože nadcházející start bude pro posádku Buggyra Ultimate Dakar premiérový, Tomáš Ouředníček již startovní zkušenost má: “Moje první setkání s Dakarem byl startovní ceremoniál v roce 2009. Všude bylo neuvěřitelné mnořství lidí, milióny lidí v ulicích Buenos Aires, kteří chtějí závodníky pozdravit, popřát jim hodně štěstí, dotknout se posádky nebo se s ní vyfotit…bylo to mírně únavné, ale zároveň neskutečné krásné a nabíjející. Argentinci jsou velcí fandové motorsportu. Vítají s nadšením i malé týmy, ale v roce 2010, kdy jsme startovali v top 10, jsme měli šanci zažít, jak zdraví opravdové hvězdy závodu. Bylo to úžasné!” vzpomíná Tomáš Ouředníček.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!