4. 1. 2016 10:52 − 5307× − 0

Zrušený start Dakaru

Všichni závodníci byli dychtiví vyrazit do první skutečné etapy Dakaru 2016, ale ta byla zrušena kvůli extrémnímu počasí.

Přívalový déšť, který zaplavil oblasti kolem Villa Carlos Paz, zabránil vzlétnout vrtulníkům zajišťujícím bezpečnost soutěže. V důsledku toho organizátoři neměli jinou možnost, než pro všechny kategorie zrušit celou úvodní měřenou zkoušku.

Vzhledem k tomu, že auta nepodstoupila naplánovanou vyčerpávající zkoušku, inženýři revidovali plány údržby a výměny dílů a realizovali upravený seznam prací, který bral v potaz absenci soutěžních kilometrů.

Zítra soutěžící zamíří na západ na trasu z Villa Carlos Paz do Termas de Rio Hondo. Tato 847 km dlouhá cesta bude zahrnovat jednu z nejdelších měřených zkoušek soutěže dlouhou 510 km. Pro posádky to bude náročný začátek. První vozy vyrazí v 9:07 h. Podle klasifikace z prologu se Carlos Sainz a Lucas Cruz vydají na trať druzí, Stéphane Peterhansel/Jean-Paul Cottret odstartují devátí, Sébastien Loeb/Daniel Elena vyjedou desátí a Cyril Despres/David Castera přijdou na řadu jako jedenáctí.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!