Pavel Vaculík - eWRC.cz
5. 1. 2016 08:05 − 1833× − 0

Optimistický start

Posádka Buggyra Ultimate Dakar se dnes konečně dočkala pravého dakarského dne.

Posádka Buggyra Ultimate Dakar se dnes konečně dočkala pravého dakarského dne. Pro Tomáše Ouředníčka a Pavla Vaculíka sice nebyla dnešní etapa nejjednodušší, ale výsledek vypadá slibně. Po startu z 95. startovní pozice se Tomášovi s Pavlem podařilo zajet 48. nejrychlejší čas.

Dnešní rychlostní zkouška měla být nejdelší v celé letošní rallye Dakar. Původně bylo naplánováno více než 500 ostrých kilometrů, ale kvůli přívalovému dešti musela být etapa zkrácena na 387 kilometrů. Trať nepatřila k nejtěžším, zato byla velice rychlá a prašná, vyžadující od pilotů perfektní koncentraci. I přes menší potíže byl Tomáš Ouředníček nadmíru spokojený se svými prvními odřízenými dakarskými kilometry:

“Při přejezdu jsme uvízli v dopravní zácpě, a proto jsme stejně jako další týmy přijeli pozdě na start rychlostní zkoušky. Neměli jsme ani čas pořádně se připravit na start nebo upravit tlak v pneumatikách. Startovali jsme 95., takže jsme celý den jeli v prachu ostatních aut. Přesně nevím, kolik vozů jsme předjeli, ale málo jich nebylo. Trať sama o sobě byla výborná, rychlá a jednoduchá na řízení. Pavel odvedl také skvělou navigátorskou práci. I nastavení vozu bylo perfektní, ale motor byl dost horký, v dalších etapách musíme být opatrní.” Třetí etapa rallye Dakar 2016 povede mezi městy Termas de Rio Hondo a San Salvador de Jujuy. Bude 663 km dlouhá, včetně 314 km dlouhé RZ plné horských úseků s dechberoucími panoramaty a nebezpečnými zatáčkami. Neztratit koncentraci bude opět klíčem k úspěchu…

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!