KM Racing - eWRC.cz
6. 1. 2016 10:54 − 1571× − 0

Tým KM Racing úspěšný v 3. etapě Rallye Dakar

Martin Macík díky prosincovému tréninku v blátě pokořil první desítku.

Posádka Martina Macíka tentokrát zaútočila na první desítku a umístila se na cenném 8. místě, v celkovém pořadí pak vybojovala 11. pozici. Trasa závodu byla hodně mokrá, a kdo udělal chybu, podstatně ztrácel. Martin dokázal v prvním bahnitém úseku, vedoucím do hor, zúročit předvánoční tréninkové hodiny v rozblácené Sedlčanské kotlině. I tentokrát se týmu vyhnuly technické problémy a opět se osvědčilo navigátorské umění Františka Tomáška.

Závodní část 3. etapy vedla z Termas de Rio Hondo do San Salvador de Juruy a podle původního plánu měla měřit 314 km. I tentokrát však byla trasa zkrácena a před startem byla situace kolem konečné podoby měřené speciálky docela nepřehledná. Kamiony nakonec závodily na úseku dlouhém 130 km.

„První bahnitá a klikatá část trasy, vedoucí do hor se nám povedla. Přisuzuji to dobré prosincové přípravě, během které jsem na podobném povrchu jezdil u nás v Sedlčanské kotlině. Pak následovala krátká vložka úvozem, plným fesh-fesh a ke konci už to bylo hodně rychlé, stejně jako včera. Tam, myslím, nás ostatní hodně dotáhli,“ popisuje Martin Macík.

Rallye se pomalu blíží do hor, kde bude předjíždění čím dál náročnější. Na závodníky navíc čeká maratónská etapa, kdy nebude možné využít pomoc mechaniků, proto je dnešní další postup startovním polem pro posádku žluté liazky tak důležitý.

„Díky dobré navigaci Františka a rychlým postřehům Michala jsme dnes ani jednou nevyjeli mimo trať. Jelo se nám ještě lépe než včera, ale stále zůstáváme opatrní. Konečný výsledek je, myslím, super posun a teď už hurá na maratonskou,“ těší se Martin.

Martinovu cestu dakarským závodem mohou fanoušci podpořit prostřednictvím projektu veřejného sponzoringu Todokazeme.cz.

Aktuality, zajímavosti, videa, reportáže z aktuálního Dakaru můžete sledovat na:

www.kmracing.cz

http://www.facebook.com/martinmacikjrdakar

http://www.facebook.com/kmracingteam

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!