7. 1. 2016 20:45 − 3565× − 0

Per-Gunnar Andersson se vrací do rally

Dvojnásobný juniorský šampion P. G. Andersson prošel ve výčtu své dosavadní kariéry pestrou škálou soutěžních závodů.

Dvojnásobný juniorský šampion P. G. Andersson prošel ve výčtu své dosavadní kariéry pestrou škálou soutěžních závodů. Loni se naplno věnoval FIA World Rallycross Championship, kde s Volkswagen Polo R týmu Marklund Motorsport obsadil v konečném účtování 13. pozici. Díky unikátní databázi ewrc-results.com víme, že, když nebudeme počítat epizodní účast na krátkém švédském sprintu v roce 2014, Andersson byl ve světovém šampionátu naposledy v roce 2013.

Bývalý tovární jezdec Suzuki se v letošním roce vrací do automobilových soutěží, přesněji ve Škodě Fabii WRC vlastněnou Johanem Eklöfem. Na lednové Sigdalsrally by měl vedle Anderssona usednout Anders Fredriksson, později se k němu ale připojí Emil Axelsson, loňský spolujezdec Pontuse Tidemanda. Bude to návrat k posádce Andersson – Axelsson známé z MS z let 2011 až 2013.

"Nejel jsem rally dva roky," řekl pro Värmlands Folkblad P. G. Andersson. "Řízení by nemělo činit problémy, ale dlouhou dobu jsem nejel na rozpis. Myslím si, že budu tak trochu "zrezivělý"." Nabízí se otázka i k návratu do MS alespoň v domácí Rally Sweden, to ale pětatřicetiletý jezdec odmítá: "Napadla mě tato myšlenka, ale rychle jsem to vzdal. Byl by to velký projekt. Stálo by to velké peníze a vyrovnat se jezdcům s WRC by nebylo jednoduché, proto takový start nikam nevede. S těmito penězi můžu absolvovat několik dalších závodů. Letos mám v plánu kolem 10 podniků."

Per-Gunnar Andersson již Fábii WRC několikrát řídil. V roce 2009 s ní jel Rally Norway a po velmi dobrém výkonu musel odstoupit z 6. příčky pro poruchu spojky. V análech zůstane Andersson zapsán s tímto vozem jako vítěz Romjulsrally 2008 a Sigdalsrally 2009. V roce 2011 se ukázal P. G. i v ČR na Pražském Rallysprintu a Fábii WRC dovezl do cíle na druhé pozici. Letos má v plánu švédské mistrovství, dvě soutěže v norském šampionátu a ještě několik místních soutěží v oblasti Värmland.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!