9. 1. 2016 17:09 − 1903× − 0

Johan Kristoffersson uvažuje o startu ve Švédské Rally

Johan Kristoffersson, přední jezdec Mistrovství světa v rallycrossu, zvažuje účast na Rally Sweden se Škodou Fábií R5.

Johan Kristoffersson, přední jezdec Mistrovství světa v rallycrossu, zvažuje účast na Rally Sweden se Škodou Fábií R5. Rozhodovat se musí rychle, uzávěrka přihlášek na jediné čistě zimní kolo světového šampionátu je již v úterý.

"Máme to v plánu a budeme se snažit, aby to vyšlo, ale ještě není nic jisté na sto procent," prozradil Kristoffersson pro noviny Värmlands Folkblad. "Není to jen o penězích, ale i o prioritách v našem rozpočtu, kdy musíme investovat prostředky do těch nejdůležitějších cílů. Za tuto částku můžeme jet několik dalších závodů. Start v Mistrovství světa je velký projekt," ví moc dobře sedmadvacetiletý jezdec.


Z rallycrossu je Johan Kristoffersson zvyklý na atraktivní rozevlátý styl, to by mohlo vyhovovat hlavně divákům. :-)

Účastí v Rally Sweden by si Johan Kristoffersson splnil dětský sen. "Start by mi pomohl se rozvíjet. Samozřejmě, že každý kilometr bude stát peníze, ale také mi hodně dá. Musíme si sednout a zjistit, co bude nejlepší. Vezmeme v úvahu všechny klady i zápory. Bylo by také dobré absolvovat i nějakou menší rally, abychom se řádně připravili," dodal Kristoffersson.

Johan Kristoffersson skončil v uplynulém ročníku World RX na třetí příčce za Petterem Solbergem a Timmy Hansenem. Kristoffersson získal první zkušenost s rally loni – na Numedalsrally s Fábií S2000 dojel pátý.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!