9. 1. 2016 20:55 − 1527× − 0

Vrátný předjel deset kamionů a po stíhačce je na 17. místě

Tomáš Vrátný se v šesté etapě Rallye Dakar 2016 blýskl skvělou stíhací jízdou.

Tomáš Vrátný se v šesté etapě Rallye Dakar 2016 blýskl skvělou stíhací jízdou. V měřeném úseku dlouhém 295 kilometrů předjel deset kamionů a dojel si pro sedmnácté místo.


Foto: Petr Lusk

To si šéf týmu Bonver Dakar Project zajistil bezchybnou jízdou v rychlostní zkoušce konající se u bolivijského města Uyuni v nadmořské výšce přesahující 4 000 m.n.m.


Foto: Petr Lusk

„Etapa nám vyloženě seděla. I když jsme byli na startu vzadu, předjeli jsme několik kamionů a aut. Navíc foukal vítr, takže jsme nemuseli jet v prachu a celkem jsme si to užili. Auta fungovala perfektně všem třem posádkám,“ konstatoval Tomáš Vrátný, který byl ze tří mezinárodních posádek jedoucích za tým Bonver Dakar Project nejúspěšnější. Do měřeného úseku sice vyrážel až jako sedmadvacátý, předjel ovšem deset kamionů a do cíle dojel jako sedmnáctý. O pouhé tři vteřiny za ním se umístil jeho kazašský týmový kolega Artur Ardavičus, který byl osmnáctý. „S Arturem jsme si pěkně zazávodili. Jsem rád, že jsme se umístili hned za sebou, protože v tomto pořadí budeme vyjíždět do další etapy a můžeme si tak vzájemně krýt záda,“ pochvaloval si Vrátný.


Foto: Petr Lusk

„Chtěl bych také opět vyzdvihnout Albertův výkon. Albert každou etapou zrychluje a překvapuje nás svou rychlostí. Doufám, že mu to vydrží až do konce závodu,“ dodal Vrátný na adresu svého hendikepovaného týmového kolegy Alberta Llovery. Ten dojel šestadvacátý.

V průběžném pořadí je Vrátný devatenáctý a na nejrychlejšího Hanse Staceyho ztrácí 2 hodiny, 11 minut a 40 vteřin. Hned za ním je Ardavičus, který je dvacátý. Llovera je čtyřicátý.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!