11. 1. 2016 20:17 − 1938× − 0

Martin Prokop si užil odpočinkový den na Rallye Dakar

Do druhé poloviny soutěže vstupuje s velkým očekáváním.

Martin Prokop si užil odpočinkový den na Rallye Dakar, do druhé poloviny soutěže vstupuje s velkým očekáváním Nováček na Rallye Dakar Martin Prokop má za sebou odpočinkový den na slavné dakarské rallye. Závod se tak přehoupl do své druhé poloviny. Od té Prokop očekává, že bude ještě náročnější, než ta první.

Juniorský mistr světa v rallye proto uvítal, že mohl strávit den odpočinkem. Během posledního týdne totiž absolvoval více než 5 000 kilometrů napříč jihoamerickou krajinou a svými výkony příjemně překvapil. Při své premiéře na Rallye Dakar se několikrát umístil těsně za hranicí první desítky a od startu patřil k těm nejrychlejším pilotům v kategorii automobilů. Přibrzdily jej ovšem dvě nehody, při kterých Prokop převrátil svůj závodní speciál Toyota Hilux. Nejprve na střechu, poté na bok. I přes tyto komplikace ovšem pokračuje v závodu a s navigátorem Janem Tománkem doufá, že v druhé polovině soutěže vylepší průběžné osmnácté místo, které mu nyní patří.

„Měl to být den na odpočinek, ale nakonec se z toho stal den plný setkání a jednání. Akorát jsme spali deset hodin. To je luxus, který je na Dakaru hodně nevídaný,“ popsal průběh odpočinkového dne Martin Prokop, který se setkal například s Násirem al-Attíjou, se kterým diskutoval nejenom o Rallye Dakar. Poté absolvoval v týmu Bonver Dakar Project typickou kazašskou večeři připravovanou pilotem Arturem Ardavičusem a následně odcestoval zpět na hotel, aby se připravil na start další etapy Rallye Dakar 2016.

„Čeká nás druhá půlka Dakaru, která by měla být hodně těžká. Má se začít závodit v dunách. Uvidíme, co to přinese,“ dodal Prokop.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!