12. 1. 2016 10:50 − 1735× − 0

Tomáš Vrátný z Bonver Dakar Project v 8.etapě patnáctý

Vrátného brzdil pomalejší kamion, šéf týmu Bonver Dakar Project přesto pokořil několik soupeřů a obsadil patnácté místo.

Tomáš Vrátný obsadil v osmé etapě Rallye Dakar 2016 patnácté místo. Do měřeného úseku sice startoval až jako sedmadvacátý, předjel ovšem několik soupeřů a i když jej brzdil pomalejší kamion, zajistil si šéf týmu Bonver Dakar Project umístění na hranici elitní patnáctky.


Foto: Petr Lusk

Osmá etapa Rallye Dakar 2016 byla rozdělená do dvou měřených úseků. „První část byla hodně frustrující, protože jsme startovali vzadu a jeli jsme sto šedesát kilometrů za kamionem, který nám permanentně prášil a my jsme se nemohli dostat před něj,“ popsal průběh první rychlostní zkoušky Tomáš Vrátný. Chuť si spravil v druhém měřeném úseku. „Druhá část byla lepší, protože se otevřely pláně a my jsme předjeli snad sedm kamionů. Jelo se nám dobře, bylo to sice hodně rozbité, ale to nám vyhovovalo,“ pochvaloval si Vrátný, který na nejrychlejšího Gerarda de Rooye ztratil 38 minut a 43 vteřin.

„Máme dobrou výchozí pozici do další etapy. Tou bude okruhová erzeta z Belénu a zpět. Pevně věřím, že ji úspěšně dokončí všechny tři tatry našeho týmu a případně se ještě více posuneme výsledkovou listinou,“ dodal. Patnáctým místem v etapě ze Salty do Belénu se posunul na průběžné sedmnácté místo. Jeho kazašský týmový kolega Artur Ardavičus dojel v etapě kvůli dvěma defektům dvacátý. Hendikepovaný andorrský pilot Albert Llovera opět příjemně překvapil svým výkonem, když obsadil čtyřiadvacáté místo.


Foto: Petr Lusk


Foto: Petr Lusk

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!