Hyundai odmítá diskuze pozic svých jezdců

Thierry Neuville, Dani Sordo i Hayden Paddon mají letos mít zajištěnu stejnou pozici v rámci týmu.

Pravidla světového šampionátu pro letošní rok říkají, že každý tovární tým musí nominovat jednoho jezdce, který se zúčastní minimálně 10 ze 14 podniků. A u Hyundai motorsportu padlo možná poněkud překvapivé rozhodnutí, že tímto nominovaným jezdcem bude Dani Sordo, který tak dostal přednost před Thierrym Neuvillem, jenž byl dosavadní týmovou jedničkou, ale jak se nechal korejský tým slyšet, letos mezi svými jezdci nezná rozdílů a všichni si jsou rovni. Nominace Španěla dle pravidel MS na toto rozdělení nemá dle týmu mít žádný vliv a jednalo se spíše o formální proceduru, kdy muselo být vybráno jedno jméno.

V tomto duchu se také nese prohlášení šéfa týmu Michela Nandana, který serveru autosport.com řekl: "Ať už bychom nominovali kteréhokoliv jezdce, tak by okolo toho byly řeči a spekulace proč zrovna on a některým lidem by se to rozhodnutí nelíbilo, ať už by jméno bylo jakékoliv. Ještě jednou chci zdůraznit, že v našem týmu neexistuje jezdecká jednička a všem se dostane stejného zacházení, abychom z našich jezdců na každé soutěži dostali to nejlepší."

Při výběru nominovaného jezdce, se v týmu objevovaly hlasy o tom, aby jím byl Hayden Paddon, který od Rally Sardegna víceméně pravidelně Daniho Sorda pojížděl, ale pro Michel Nandana byly rozhodující Španělovy zkušenosti, protože ten absolvoval víc soutěží MS než oba zbývající jezdci týmu dohromady. "Dani je nejzkušenějším jezdcem v našem týmu, je rychlý a vyrovnaný a při vyhlídce boje o titul mezi značkami byl tou nejlepší volbou. Neznamená to, že by Thierry či Hayden neodjeli všech 14 soutěží nebo že by měli pro tým menší význam. Pouze o tom mnoho lidí spekuluje. Pro nás to bylo čistě jen o splnění nařízení FIA," uzavírá Michel Nandan.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!