MOGUL driving cup míří do druhé poloviny

Série MOGUL driving cup se závodem 23. ledna přehoupne do druhé poloviny. Bude to zimní závod?

Série závodů pro amatérské závodníky v profesionálních podmínkách MOGUL driving cup se záhy přehoupne do své druhé poloviny a na závodníky v roce 2016 čekají celkem čtyři závody. Ten první letošní se odjede v sobotu 23. ledna a budou následovat ještě závody 13. února, 5. března a 26. března, kdy se odehraje velké finále. Ti nejúspěšnější závodníci budou mít možnost závodit při Jarním Setkání mistrů, které proběhne za přítomnosti diváků na autodromu v Sosnové 27. března 2016 a jehož součástí bude i pokračování loňského divácky úspěšného DAKAR SETKÁNÍ, kde se představí závodníci maratónských rally v exhibičním závodě.

Do 27. března je ale ještě daleko a závodníci série MOGUL driving cup teď mají ještě o něco více než týden na přípravu svých strojů s nimiž se chtějí zúčastnit nadcházejícího závodu 23. ledna 2016. Někteří ze závodníků přijedou na autodrom se svými upravenými závodními vozy, ale početné bývá i pole jezdců, kteří využívají svoje běžné automobily, které mají registrační značky a technický průkaz. Tak jednoduché je závodění v sérii MOGUL driving cup. Stačí jen běžný automobil, odhodlání a helma. Meteorologická předpověď slibuje na blížící se dny ochlazení a sníh nejen na horách. Pokud trend počasí vydrží, tak se můžeme 23. ledna těšit na první závod letošní série MOGUL driving cupu v zimních podmínkách. Z předchozích sněhových závodů víme, že trať autodromu se s přibývajícími průjezdy uklouže, a rozhoduje pak kvalitní obutí závodního automobilu a hlavně řidičský cit. Diváci, kteří by se na první letošní závod přijeli do Sosnové u České Lípy na autodrom podívat, budou mít tradičně vstup zdarma včetně tribun a mohou využít zázemí a občerstvení ve vytápěném stanu v servisní zóně. Zde je možné sledovat online výsledky probíhajícího zápolení na trati, ale také poklábosit s přáteli a ohodnotit výkony na trati. V sobotu 23. ledna se pojede opět jiná varianta tratě, kterých se dá na autodromu v Sosnové nakombinovat velké množství.

Na první letošní závod MOGUL driving cupu se můžete přihlásit na stránkách www.autodrom.cz v sekci MOGUL driving cup a vůbec přitom nevadí, že jste žádný z letošních závodů neabsolvovali. Stačí jen mít chuť si zazávodit a sklouznout se na zabezpečené a uzavřené trati autodromu, kde se nejlépe hledají limity vozu i řidiče.

Přihlášky, aktuální pořadí a ještě více informací o MOGUL driving cupu 2016 a o dalších akcích Centra kurzů bezpečné jízdy a autodromu Sosnová najdete na www.autodrom.cz

Všechny informace o MOGUL driving cupu: http://www.autodrom.cz/cs/18-mogul-driving-cup/157-mdc-2015-16-kalendar-pravidla-prihlaska-vysledky-akreditace.html#web

Kalendář MOGUL driving cupu 2015/2016

  • 25. října 2015 (NE)
  • 14. listopadu 2015 (SO)
  • 28. listopadu 2015 (SO)
  • 19. prosince 2015 (SO)
  • 23. ledna (SO)
  • 13. února (SO)
  • 5. března (SO)
  • 26. března (SO)
  • Průběžná klasifikace série MOGUL driving cup: http://www.autodrom.cz/data_rs/16mdc3.pdf
    Komentářů celkem: 0
    Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

    Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
    Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!