14. 1. 2016 08:24 − 3233× − 6

Martin Prokop: Je to očistec

Jestli jsem o předchozí etapě říkal, že to byl očistec, tak dneska to byl dvojitý očistec.

Komentář Martina Prokopa: „Jestli jsem o předchozí etapě říkal, že to byl očistec, tak dneska to byl dvojitý očistec. Byla to neskutečně písková etapa plná dun. Pro mě to bylo poprvé v životě a musím říct, že sbírám ty zkušenosti za chodu. Je spousta věcí, o kterých nic nevím a nic netuším. Platím za to poctivou nováčkovskou daň. Takže jsme si to zase „užili“. Hned na začátku jsme na docela dlouho zabloudili a hodně jsme se tam trápili. Pak jsme docela v pohodě jeli, ale nebyli jsme si moc jistí. Naštěstí jsme se chytili Martina Kolomého.


Foto: Marian Chytka

Bohužel jsme za ním uvízli na jednom kopečku. Tam jsme chvíli kopali, a když jsme se konečně rozjeli, tak jsme dojeli auta před námi. Jedno z nich mě zase nechtělo pustit a v jeho prachu jsme přehlédli feš feš a vjeli jsme tam. Místo toho, abychom se mu vyhnuli, jsme do něj zahučeli plnou parou a zůstali jsme tam strašnou dobu. Kopali jsme to s Jendou fakt dlouho. Metr po metru jsme to dostávali ven, ale jediné řešení bylo počkat na kamion toyoty, který nás cuknul a vytáhnul nás z feš feše ven. Potom jsme přijeli na největší duny, jenže v té chvíli začala písečná bouře, během které se zavály všechny stopy a navigace byla opravdu těžká. Neudělali jsme žádnou velkou chybu, ale zakopali jsme se několikrát, takže se to nasbíralo a musím říct, že tady byla vidět má nezkušenost. Nicméně jsem rád, že jsme v bivaku a stále pokračujeme v soutěži.“


Foto: Marian Chytka


Foto: Marian Chytka

Komentářů celkem: 6
14. 1. 2016 10:58
0 0
držte se! smajlík
14. 1. 2016 11:03
0 0
Masakr držim palce.... smajlík
MPI
14. 1. 2016 13:03
0 0
Martinovo vystoupení na Dakaru na mě působí hrozně sympatickým dojmem, jasně, dělá chyby, ale bez toho to při první účasti asi nejde (koneckonců i Loeb už pár nepříjemností stihnul) a věřím, že pokud se na Dakar příští rok vrátí, že by mohl s nabytými zkušenostmi už trošku zamíchat pořadím ve vyšších patrech smajlík Tak hlavně to dovézt až do cíle a nasbírat co nejvíc kilometrů smajlík
14. 1. 2016 13:14
0 0
Přesně, kldyž člověk vidí co se stane Loebovi nebo komukoliv, tak se nediví ničemu...a poprvý to musí bejt děsný no....
15. 1. 2016 00:38
0 0
Skočil do toho rovnýma nohama a de-facto bez přípravy. Takže odvaha ohromná. Každej, kdo tyhle etapy projede je vítěz a za tu jejich bojovnost jediněsmajlík Vydržte až do cíle, kluci!
16. 1. 2016 01:17
0 0
Parádní výkon posádky Prokop-Tománek, písčité etapy zvládli boys slušně a bude z toho umístění do 15. místa ( když se nic nepo...). Z nováčků na Dakaru = pilotů WRC - toho v roce 2015 nejvíce odjezdil v kategorii Cross-country Mikko Hirvonen (pobral i slušné body) a zkušenosti jsou znát.
"Zelenáči" jako jsou Loeb a Prokop se zatím učí jezdit kolečkami dolůsmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!