16. 1. 2016 13:10 − 4834× − 35

Golemtech Tipovačka eWRC.cz 2016 v novém

Aktualizace o skupiny. Tipovačka pro letošní rok se dočkala zásadních změn.

Aktualizace – zprovozněny byly vaše oblíbené skupiny. Původní byly naimportovány, takže by vám měly zůstat kontakty. Můžete si také zobrazit aktuální tipy svých kamarádů.

Tipovačka pro letošní rok se dočkala zásadních změn. Přesněji řečeno byla naprogramována zcela znovu v rámci integrace do systému eWRC-results.com.

Tipovačku teď tedy hledejte na této adrese na serveru eWRC-results.com. Odkazy v menu na ní již ostatně odkazují.

Asi se ptáte, proč ta změna. Ta se již dlouho nabízela, protože na eWRC-results.com jsou k dispozici přímo startovky i výsledky, takže vše je jednodušší jak pro vás, tak hlavně pro nás. Navíc integrace s výsledky nabízí neuvěřitelné množství dalších funkcí, jako například průběžné výsledky tipovačky po odjetých RZ atd. Prostor pro další rozvoj je obrovský.

Poměrně výrazně se letos mění to, co se bude tipovat. Letos se bude tipovat prvních 10 v celkovém pořadí, dále první trojice ve vybraném přídavém šampionátu (WRC2, WRC3, Historici, Rallysprint série apod.) a první trojice ve vybrané třídě. Přídavný šampionát i třídu budeme vybírat před startem tipování podle atraktivity, obsazení apod. Chceme totiž, aby si čtenáři všímali i výsledků jiných tříd a šampionátů, ne jen těch nejlepších v celkovém pořadí.

Pár změn je i ohledně bodování (ne)správných tipů. Za přesnou pozici získáváte +2 body a další +1 bod za umístění v tipované desítce nebo trojce. Pokud ale posádka závod nedokončí, bod se naopak odečte. Pokud posádka dojede, ale mimo tipované pozice, výsledek je nulový. Více napoví přiložený obrázek ze vzorové soutěže.

Naopak úplně končí žolíky a někdy kontroverzní a často opakované KO otázky. Počet kol není konečný, lze to pružně měnit.

Výrazně asi také vzroste konkurence při tipování. Díky integraci do eWRC-results.com totiž budou tipovat i zahraniční fanoušci. Nemusíte se ale tolik bát, protože vedle celkových výsledků budeme zvlášť hodnotit i nejlepší české tipující.

Ceny pro české výherce do soutěže opět věnuje Golemtech.cz. Letos to ale nebudou montérky, ale… se nechte překvapit:)

V souvislosti s tím došlo také k další dlouho připravované změně. Již před nějakou dobou jsme vás informovali o tom, že došlo k roztržení uživatelské databáze na fóru na jedné straně a na webech eWRC.cz a eWRC-results.com na straně druhé. Nyní je konečně dokončena i registrace nových uživatelů na těchto webech. Opět standardně platí, že po registraci máte právo tipovat. Pokud chcete komentovat i obsah webu, pošlete na redakční mail z registrovaného mailu krátkou obyčejnou žádost a my vám to rádi zpřístupníme. Opět ale platí, že součástí registrace je skutečné jméno a příjmení. Anonymy do diskusí nechceme.

Pro jistotu ještě zdůrazním, že uživatelské databáze jsou rozděleny. Pokud si tedy změníte heslo na fóru, nezmění se na webech a obráceně. Stejně tak vytvoření uživatele na webu nevede k vytvoření uživatele na fóru apod. Snad je to k pochopení:) Každopádně staré aktivní účty byly zkopírované do nové databáze. Přesto pokud narazíte na nějaký problém nebo nefukčnost, nebojte nám napsat na redakce@ewrc.cz.

Nyní již tedy můžete tipovat na Rallye Monte Carlo, které začíná již za týden. Doufáme, že vás bude tipovačka letos opět bavit.

P.S. Některé funkce se ještě dodělávají, třeba vaše staré skupiny, ve kterých jste si tipovali, budou zprovozněny do zítřka.

Komentářů celkem: 35
14. 1. 2016 19:2721
0 0
Nóó tak jsem tu novinku flákl od oka.A teď jen budu čekat na výsledky.A to jsem teda žádostiv jak to dopadne.smajlík
14. 1. 2016 20:0922
0 0
Bomba smajlík Tomu říkám výborná změna hlavně možnost tipování do WRC 2 smajlík
14. 1. 2016 21:1323
0 0
Řešil jsem už dnes několik problémů s přihlášením, které byly způsobeny tím, že v uživatelské databázi jsou stejná uživatelská jména rozlišená jen velkými nebo malými písmeny. V novém je to zakázané, proto to striktně odlišuji. Pokud vám to nejde, napište mailem, na fb, sms apod. Potřebuji to vše narovnat. Díky
14. 1. 2016 21:2824
0 0
....Problémem je, jak řešit celkové pořadí tipovačky. Pak by se asi musely udělat nějaké skupiny soutěží a tam řešit celkové pořadí. Třeba pořadí pro MS, pořadí pro české soutěže, pořadí pro ME atd. Protože vše dohromady nemá moc smysl.
Shacki, souhlasím s tebou. Celkové pořadí bych v tomhle rozsahu asi neřešil vůbec - rozdělte tipovačku na jednotlivé šampionáty a je to. Každý si najde to své (MS, ME, MČR, Německo, Rakousko, Itálie atd...). Každý si pak ve své skupině může "pořádat" své vlastní soutěžení v libovolném šampionátu...
15. 1. 2016 08:3525
0 0
Ahojte, prvně díky za vyřešení mého problému, kdy je tu asi víc "doktorů" a tím pádem jsem z Doktora změnil na Doktor Racing.
No a co se týče tipovačky se bohužel musím vyjádřit kriticky. Je to pro ty, co jsou zanícení, nebo odborníci apod. Např. doma jsme tipovali i s manželkou a byla sranda. Nyní se nato vykašle, protože jí ty třídy doopravdy nic neříkají. Absence KO a žoldy je dle mého taky špatně. Byla to sranda s klukama sledovat vývoj KO-čka a navzájem se hecovat a v případě žolika to mít celé ještě intenzivnější. Nezapomenutelná KO situace z Kypru, kde Burcu dojela do osmičky apod. Šlo o srandu a zábavu - nyní se to stěhuje víc do oblasti podrobných znalostí. Tímto dle mého šla do háje "hratelnost" celé tipovačky.
Takže je to dle mého https://www.youtube.com/watch?v=_WPTtSoTtpI - berte s nadsázkou smajlík
Loa
15. 1. 2016 09:1526
0 0
Musím částečně souhlasit s Doktor Racing, v tom, že tipování se teď stalo záležitostí jen pro více zanícené fanoušky. Mě osobně to ale zas moc nevadí. Hlavně mi však bude chybět hecování se s kolegy, které jsem měl ve skupině, tu hecovačku tvořily právě záludné KO otázky, ty dávaly celé tipovačce jakousi šťávu, stejně tak i žolíci. Naopak se mi celkem zamlouvá navýšení na 10 míst a i ty skupiny. To je ovšem tak jediné pozitivum. Osobně si myslím, že při navýšení možného zisku bodů, by KO otázka nemusela hrát takovou roli, jak dřív a zároveň by to neztratilo náboj. Co se mi zdá absolutní blbost jsou mínusové body při odstoupení, to se taky může třeba stát, že dotyčný jezdec ani neodstartuje a budou za něj mínusy. To už je takové moc gulášovité. Dřív si to člověk lehce vše spočítal v hlavě. Nu což, i přes zmíněné negativa na tipovačku nezanevřu. Ale abych jen nekritizoval, určitě je velkým plusem propojení s resulty. Jinak určitě bych uvítal přidání některých atraktivních podniků ME, jako třeba Ypres.smajlík
15. 1. 2016 18:3827
0 0
Tak jsem natipoval a za mě bych měl asi výhradu jen k té třídě. Výsledky celkové, výsledky ve WRC2 nebo WRC3, jsou relativně sledované, nebo alespoň zainteresovaný fanoušek má přehled. Ale výsledky ve třídách u soutěží MS nebo ME už jsou asi za hranou. Třeba na Monte startuje v RC3 hromada jezdců z Francie a mít o nic přehled, nebo studovat jejich výsledky už je asi mimo rozsah i docela zainteresovného fandy.
15. 1. 2016 20:1828
0 0
a co až budeš tipovat doma třeba výsledky tříd 5, 6, 8 apod.? Myslím, že budeš rád. Mimochodem, za chvíli tam budou vidět i nejčastější tipy na jednotlivé pozice, což může být pro mnohá nápověda.
15. 1. 2016 20:2929
0 0
A TO FAKT MYSLÍŠ VÁŽNĚsmajlík
15. 1. 2016 20:4330 Upraveno 20:43
0 0
Tak už jsou tam ty nejčastější tipy, ten Ogier je tedy velký favorit

http://www.ewrc-results.com/tip.php?e=25982
15. 1. 2016 20:5831
0 0
Skoro procento pro Roberta Kubicu, takže polští návštěvníci už se zhusta pustili do tipování? smajlík
15. 1. 2016 23:2832
0 0
S těmi nejčastějšími tipy nevím, to se pak pro někoho z tipovačky může stát kopírovačka. S těma třídama uvidíme, třeba to nakonec bude zajímavá. Asi hodně půjde o citlivost výběru. Třeba proti tuzemským třídám nic nemám, to se dá vcelku průběžně sledovat. Většina fandů sleduje MS + ME + tuzemské podniky, tak to půjde pobrat, jen ty zahraniční podniky a třídy budou opravdu pro fanšmejkry. Většinu změn a hlavně napojení na resulty opravdu vítám smajlík
16. 1. 2016 06:1833
0 0
Ty nejčastější tipy byly i ve staré verzi. Jinak soutěž nikdy neskončí podle papírových předpokladů, sám třeba Ogiera na první místo nedávám už z principusmajlík Dokonce bych řekl, že by se tipující měli zaměřit na vítězství v jednotlivých kolech a víc riskovat.
16. 1. 2016 15:2234
0 0
Za mňa všetko fajn, okrem tých mínusových bodov. Ja som zase svojho času z princípu dával Loeba na prvé miesto skoro vždysmajlík Okrem Švédska, prípadne Fínska...Ale ináč pochvala, zmena je životsmajlík
16. 1. 2016 17:1735 Upraveno 17:19
0 0
Proč tipovaný, který nebude v desítce mě nestojí žádnou bodovou ztrátu, narozdíl od tipovaného, který soutěž nedokončí? Kde je tam nějaký význam, vztah, logika? Ty mínusy jsou absolutní blbost.
Tipovačka šla počtem tipujících poslední dobou důle, tak je pořeba pro tipování v mnohem širší míře nadopovat results.com přístupy, což se v budoucnu vyplatí...
Na druhou stranu results.com je něčí projekt, tím pádem zníněný směřuje kam on určí a v budoucnu bude jistě za svou práci odměněn a myslím, že zaslouženě.
Kritika oponentů určitých kroků, nastavení nemůže být - alespoň myslím - na škodu

Shacki a ty nej tipy tam v minulosti nebyly. Respektive byly, ale až po vyhodnocení celého kola. A to je myslím dost podstatný rozdíl.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!