Pavel Vaculík - eWRC.cz
15. 1. 2016 09:09 − 1798× − 0

Feš-feš a led

Terén dakarského závodu se dnes změnil, ale tato změna nijak neulehčila Tomáši Ouředníčkovi a Pavlu Vaculíkovi.

Terén dakarského závodu se dnes změnil, ale tato změna nijak neulehčila Tomáši Ouředníčkovi a Pavlu Vaculíkovi dnešní den. Posádka Buggyra Ultimate Dakar dokončila se svým Hummerem H3 EVO další velice horkou etapu ve 44. nejrychlejším čase, čímž se v celkovém pořádí posunula na 49. místo.

“Start se nám povedl, předjeli jsme několik vozů a komiónů, jenže potom jsme ztratili zadní brzdy. Předjíždět jsme tedy už nemohli, tak jsme se snažili jen přežít. Zapadli jsme ve feš-feši, ale naštěstí nám jeden z kamiónů pomohl ven.

Rychlostní zkouška byla nejenom velice dlouhá, ale i extrémně horká. Voda v autě byla tak rozžhavená, že se nedala pít. Požádali jsme fanoušky, stojící podél trati, o vodu a jeden z přihížejících nám donesl led. Po několika kilometrech jsme si vyprosili další porci ledu. V takových podmínkách není nad studené pití!

S výsledkem nejsme úplně spokojeni, ale etapu jsme dokončili a do bivaku jsme dojeli. Po našem setkání s feš-fešem jsme teď špinaví, že by nás nikdo nepoznal,” vzpomíná Tomáš Ouředníček na dnešní 11. etapu.

Dva kamióny stáje Tatra Buggyra Racing, pilotované Jaroslavem Valtrem a Martinem Kolomým, dojely do cíle čtvrteční etapy na 7. a 8. místě. V celkovém pořádí Jaroslavu Valtrovi náleží 9. příčka, zatímco Martinu Kolomému 17.

V pátek čeká jezdce předposlední den Rallye Dakar 2016, ve kterém se posádky přemístí z města San Juan do Villa Carloz Paz. S 931 km půjde o doposud nejdelší letošní etapu s rychlostní zkouškou dlouhou 481 km.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!