Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
15. 1. 2016 17:36 − 2308× − 1

M-Sport zatím nemá budget na celý šampionát

M-Sport má sice v plánu objet kompletní letošní šampionát, ale financování zatím nemá kompletně pokryto.

Britský M-Sport bude dle britského autosportu i letos zařazen do hodnocení konstruktérů, což pro tým sídlící v Cockermouthu znamená povinnost odjet všech 14 soutěží v kalendáři. Ale jak se nechal slyšet šéf týmu Malcolm Wilson, nic není zatím jisté a v současné době nedisponuje rozpočtem na pokrytí všech podniků, což by pro něj, vzhledem k továrnickému statusu znamenalo problém. "Nechápejte mě špatně, naplno pracujeme na tom, aby se rozpočet povedlo naplnit, ale v této chvíli to tak ještě není," říká Wilson.

"Nemáme zatím potvrzený rozpočet na všech 14 podniků, takže vám nyní nejsem schopen definitivně říct, jestli se na všech objevíme," pokračuje Malcolm Wilson a dodává, že prioritou pro jeho tým zůstává příprava vozu na příští sezónu podle nových regulí. A kvůli zařazení Čínské rally tak bude druhá polovina roku, kdy se budou ostré starty střídat s testy nového vozu, logisticky náročná. Ale jak říká, na všem se domlouvá s oběma jezdci, aby se dal náročný program skloubit.

"Měli jsme spolu jednání a jezdci byli seznámeni s našim plánem testů. Ten je však zatím jen na prvních šest měsíců roku. Pak uvidíme, jak se jim daří a co je potřeba udělat na novém voze. To však musí být prioritou," nastiňuje týmové plány pro sezónu 2016 Malcolm Wilson. Avšak příliš mnoho času na ladění plánů není, protože ty musí být zveřejněny před startem Rallye Monte Carlo, která stále hlasitěji klepe na dveře. A teprve až po jejich zveřejnění se definitivně dozvíme, jestli k dvojici Volkswagen a Hyundai, která jede kompletní šampionát, přibude i třetí tým.

Komentářů celkem: 1
15. 1. 2016 20:41
0 0
Že by se začal projevovat úspěch Škody na tržbách M-Sportu? Spíš je ale zatíží vývoj nového vozu.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!