Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
19. 1. 2016 18:04 − 2719× − 0

Kajto bude obhajovat svůj mistrovský titul

Kajetan Kajetanowicz zvažoval pro letošní sezónu své další plány a nakonec se rozhodl pro setrvání v kontinentálním šampionátu.

V loňském roce dosáhl Kajetan Kajetanowicz při své druhé sezóně na evropském kolbišti na titul mistra Evropy, když dokázal překonat Craiga Breena a Alexeye Lukyanuka, kteří jej doprovodili na konečných stupních vítězů. Titul se tak dostal do polských rukou poprvé od roku 1997, kdy evropský primát vybojoval Krzysztof Hołowczyc a třetím zbývajícím Polákem, který kdy na tento titul dosáhl byl na přelomu 60. a 70. let Sobiesław Zasada. Ale zpět do současnosti. Kajto se letos vydává za obhajobou a stejně jako v předchozích letech usedne do Fiesty R5 připravované polským M-Sportem a nic se měnit nebude ani na jménu spolujezdce, kterým zůstává Jarek Baran. Pokud jde o soutěže, kterých se dvojice zúčastní, tak ty zatím nebyly určeny, ale stejně jako v loňském roce v ERC platí, že se počítá 7 nejlepších výsledků a je tedy na posádce, kam vyrazí. Lze ale předpokládat, že nebudou chybět v Rzeszowe, který bude hostit osmé zastavení šampionátu.


Foto: facebook kajto.pl

Co je pro Kajetana Kajetanowicze důležitým je to, že i nadále za ním stojí hlavní reklamní partner Lotos group, jehož logo se Polákových vozech objevuje už nějaký ten čas. "Spolupráce s našimi rally šampiony přináší skupině Lotos spokojenost. Čtyřnásobní polští šampioni jsou teď mistry i v Evropě a my rádi spolupracuje s ambiciózními lidmi, kteří soutěží v barvách Lotos a šíří povědomí o značce. Jejich vítězství potvrdilo, že profesionálně připravené a vedené sponzorské projekty přinášejí naplánované cíle, i když to vyžaduje tvrdou práci. Rally team budeme nadále podporovat a držíme palce do dalších vítězství," říká za Lotos Jowita Twardowska.

Nelze samozřejmě opomenout samotného hlavního aktéra, tedy Kajetana Kajetanowicze: "Budeme obhajovat evropský titul, ale znamená to, že v sezóně 2016 je před náma méně práce než vloni? Půjdeme méně do rizika při soubojích s ostatními soupeři v ERC? Budeme na to tlačit méně, abychom porazili soupeře, kteří mají větší úsilí nás porazit než loni? Máme teď menší zodpovědnost? Nebo je to teď naopak ještě větší výzva? Neptám se, zda-li byste chtěli být v mé kůži, ale jsem si vědom odpovědi a to je také důvod proč cítím dokonce větší odpovědnost," zamýšlí se nad svou pozicí obhájce titulu Kajetan Kajetanowicz a pokračuje směrem ke kalendáři na sezónu 2016.

"Letošní kalendář vypadá ještě zajímavěji a to ne jen kvůli faktu, že se jedou dva podniky, na které to mají polští fanoušci blízko. Opět si můžeme vybírat z 10 značně odlišných soutěží. Každý mě s Jarkem dává šanci k dalšímu růstu, každý mě může pomoci jezdecky růst a to je můj cíl. Jsem šťastný, že mohu pracovat s profesionály, kterým nechybí motivace. Věří mi, podporují mě a nechci je zklamat. Náš růst v posledních několika letech byl výrazný, ale každý, kdo zná schopnosti Lotos Rally Teamu ví, že jdeme přes všechny překážky, abychom mohli dělat to, co milujeme, ještě lépe. Společně budeme bojovat o každý centimetr silnice, o každou sekundu, hledat zlepšení a půjdeme za našim cílem s vášní a velkým zapálením. Chceme vás tímto naším dobrodružstvím strhnout s námi a abyste nás celým srdcem podporovali," uzavírá úřadující šampion starého kontinentu Kajetan Kajetanowicz.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!