Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
20. 1. 2016 15:28 − 2975× − 0

Jost Capita čeká zřejmě poslední čtvrt rok u VW

Šéf Volkswagen motorsportu nedávno oznámil, že odchází k týmu McLaren do Formule 1 a v rally už dlouho nebude.

Před necelým týdnem přišla poměrně nečekaná zpráva z tábora Volkswagen motorsportu o tom, že jeho šéf Jost Capito má namířeno do Formule 1, kde se stane šéfem týmu McLaren F1, který v loňské sezóně značně tápal a ani v nejmenším nedosahoval výsledků, kterých ještě před několika lety dosahoval. Pro Capita nepůjde o krok do úplně neznámého prostředí, protože v letech 1998 – 2001 byl členem týmu Red Bull Sauber Petronas a na počátku nového milénia byl u Fordu, když dodával motory týmu Jordan. Nyní se tedy vrací na okruhy, ale jak bylo již před týdnem oznámeno, datum nástupu je zatím nejasné, protože Volkswagen neopustí dřív, než bude mít jasno o svém nástupci. "Chtěli jsme to oznámit, aby ta informace byla venku a abychom utnuli možné spekulace. Nyní musí začít proces hledání mého nástupce," řekl serveru autosport.com Jost Capito.

Ač se objevily již nějaké spekulace o jménech (například Luis Moya), nelze říct, jak dlouho hledání bude trvat. "Nemůžu odhadnout, kolik času to zabere, ale než to bude hotovo a já budu spokojen s výběrem, tak nikam neodejdu. Při Monte budu s Volkswagenem, budu s ním i nějaké další tři, čtyři podniky, ale může to být i déle, nevím," pokračuje časovým výhledem Jost Capito. Jak dále informuje Autosport, v McLarenu jsou se situací srozuměni a Capita očekávají zhruba mezi dubnem a květnem. "Teď normálně pracuji pro Volkswagen. Je to jak s dítětem. Vychováte jej a v určitém okamžiku se musí osamostatnit a jít si svou cestou. Jako rodič chcete mít jistotu, že je na tento krok dobře připraveno a podobně to chci mít s Volkswagenem," dodává k loučení s týmem Jost Capito.

Jak se dále nechal končící šéf VW Motorsportu slyšet, nabídka od McLarenu byla z těch, které se neodmítají: "Každý, kdo pracuje v tomto odvětví ví, že F1 je o McLarenu, o Ferrari a příležitost vést tým McLaren se jednoduše neodmítá. Pro ty, co žijí v našem světě by bylo nemožným říct ne. McLaren si zaslouží být na lepších umístěních, než se pohybuje teď. Bylo to hodně těžké rozhodnutí. Bylo nejtěžší ze všech, co jsem ve své kariéře dělal a zároveň to bude má doposud největší výzva. Ale je to McLaren… a já jsem já a vždy mě zajímaly velké výzvy," uzavírá Jost Capito.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!