Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
20. 1. 2016 23:54 − 4527× − 1

Finance nalezeny, M-Sport nikde chybět nebude

M-Sport měl potíže naplnit kasičku s groši pro účast v letošním MS, ale nakonec se zlaťáky našly a Fiesty WRC tak pojedou všech 14 rally.

Není tomu ani týden, co jsme vás informovali o problémech M-Sportu naplnit potřebný rozpočet k účasti na všech 14 podnicích letošního mistrovství světa v rally. Avšak jak jeho šéf Malcolm Wilson slíbil, jasno mělo být do startu Rallye Monte Carla a tak se také stalo. A jedná se o dobrou zprávu pro fanoušky automobilových soutěží, protože M-Sportu se povedlo získat všechny potřebné finance k tomu, aby mohl odjet kompletní šampionát a být jedním ze tří továrních týmů spolu s Volkswagenem a Hyundai.

Zatímco u zbylých dvou jmenovaných týmů nebylo o jejich záměrech debat a problémy s financemi se jich netýkaly (oba navíc nasazují po třech vozech), tak M-Sport měl situaci těžší a může být vděčný FIA, že čekala do nejzazší chvíle, zda-li se mu rozpočet podaří naplnit a zařadit se mezi výrobce. "Zaplatili jsme přihlášku a budeme na všech podnicích," sdělil Malcolm Wilson a pokračuje, "je to pro nás skvělá zpráva. M-Sport se bez přestávky účastní mistrovství světa od prvního podniku sezóny 1997 a opravdu jsem nechtěl, abychom letos na nějaké rally chyběli."

"Jarmo Mahonen byl velmi shovívavý. Tvrdě jsme spolu s FIA pracovali na tom, abychom náš program uskutečnili. Jarmo chápal naši situaci a udělal vše, co bylo v jeho silách, aby nám pomohl," děkuje Malcolm Wilson manažeru MS Jrmu Mahonenovi. A jaká je tedy nynější situace M-Sportu? Mads Ostberg i Erik Camilli mají na programu všech 14 podniků za volanty Fiesty WRC, zatímco Elfyn Evans bude připraven v případě nouze za jednoho z nich zaskočit a pojede program ve WRC2 a v britském národním šampionátu, který letos čeká velká obroda.

Komentářů celkem: 1
21. 1. 2016 11:141
0 0
To je fajn smajlík hlavně makat na novym autě!!!!
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!