Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
21. 1. 2016 12:48 − 4803× − 4

J-M Latvala: Toyota jde mimo mě

Jari-Mati Latvala je ve spekulacích spojován s Toyotou, Fin to však odmítá a zůstává u VW, kde má platnou smlouvu.

Ve Finsku pracuje Tommi Mäkinen na projektu návratu Toyoty do MS, který se uskuteční již v příští sezóně a jednou z věcí, kterou je třeba vyřešit, je jezdecká sestava. O té zatím oficiálně nepadlo mnoho slov, pro letošní testy je často skloňováno jméno dvou Finů – Mikko Hirvonen a Juho Hänninen, ale pro ostré nasazení se hledají jiní. Tato situace tak tvoří živnou půdu pro různé spekulace, jmen s japonskou značkou spojovaných se objevilo povícero a jedním z nich je i Jari-Mati Latvala, který by se přidal k Toyota Gazoo Racing a opustil tak svého dosavadního chlebodárce Volkswagen. To však Fin vylučuje, nemá žádný záměr na to, aby opustil tým, který nyní kraluje MS a se kterým má smlouvu až do konce roku 2018.

"V současné době jsou moje plány spojeny s Volkswagenem. Je skvělé, že se Toyota vrací do šampionátu, ale pro roky 2016, 2017 a 2018 nemá Toyota v mých myšlenkách a rozhodování žádné místo," odmítá jakékoliv spekulace Jari-Mati Latvala a dodává k důvodům, proč neodcházet, "pokud máte auto vyhrávající šampionát, tak by vždy bylo emormním rizikem tým opustit."

Stejně jako v minulých letech si na začátku této sezóny Jari-Mati klade za cíl zastavit spanilou jízdu týmového kolegy Sébastiena Ogiera šampionátem a sesadit jej z mistrovského trůnu. Na to má Fin jako obvykle připraven svůj plán: "V první polovině roku jsem nikdy nebyl příliš úspěšný. Obvykle musím čekat na druhou půlku šampionátu, kde jsou soutěže, na kterých se mi dobře daří. Takže teď na to musím jít takticky. A taktika zní, že nemusím nutně bojovat na každé rally o vítězství, někdy musím brát pódiová umístění a čekat na druhou polovinu roku, která mi více sedí," uzavírá těsně před startem úvodní monacké soutěže Jari-Mati Latvala.

Komentářů celkem: 4
21. 1. 2016 13:411
0 0
Jak nedařilo? Ve Švédsku se mu vždy dařilo a byl schopen bojovat o vítězství. Chápu Monte Carlo a Mexiko.
21. 1. 2016 14:062
0 0
tak to si u toyoty oddychli smajlík a aby byli ještě klidnější, tak ať ani se mnou nepočítají smajlík
21. 1. 2016 23:503
0 0
Je si hošan nějak moc jistý. Nepočítá asi s variantou, že ho VW vykopne sám...smajlík Ale zatím to asi nehrozí.
22. 1. 2016 16:444
0 0
No hlavně, aby ty podia opravdu dokázal zajet. Ono se šampionát i bez velkýho počtu výher dá vyhrát taky, ale chce to se krotit. A to Latvala za těch x let co jezdí v ms moc neukázal.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!