Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
23. 1. 2016 20:22 − 8141× − 5

Kris Meeke: Takovýto konec je zklamáním

Rodák z Dungannonu na Rallye Monte Carlo dokázal jako jeden z mála držet krok se Sébastienem Ogierem.

Severoirský jezdec Kris Meeke měl úvodní podnik sezóny Rallye Monte Carlo rozjetý na výbornou. Byl nejrychlejší na shakedownu, po dva dny bojoval ve vteřinách se Sébastienem Ogierem a teprve dnes se od něj dokázal Francouz na prvním místě výrazněji odpoutat, ale i tak držel Meeke pohodlné druhé místo a na třetího měl najety skoro dvě minuty. Ale konec všech nadějí na pódiový výsledek přinesla RZ12, kdy Meeke při katování pravé zatáčky trefil kámen a náraz nejenže urval z pod vozu ochrannou lyžinu, ale zejména poškodil převodovku, kterou nebyla posádka schopna v přeskupení před RZ13 opravit a musela odstoupit. Vzhledem k tomu, že na zítřek se v monacké soutěži neuplatňuje rally2, byl konec v soutěži definitivní. Šanci spravit chuť bude mít Meeke za měsíc ve Švédsku, kde bude jistě chtít vylepšit loňské sedmé místo a navázat na nasazené tempo z Monaka.

"Incident zachytily televizní kamery (pozn. redakce: video ke shlédnutí) a myslím, že pokud se podíváte na záznam, tak musíte přinejmenším říct, že jsme měli smůlu. Vypadalo to, že jedeme stejnou stopu jako ostatní, ale v ní byl kus vyčnívající skály, nějak se mi ji podařilo trefit a náraz nám urval ochrannou lyžinu a poškodil chladič s převodovkou," vrací se ke konci v soutěži Kris Meeke a pokračuje, "je to docela nezvyklá nehoda a bylo pro nás hořkým zklamáním skončit v soutěži takhle, poté, co jsme projeli tolika jejími nástrahami – sněhem, ledem, černým ledem, pneumatikovou ruletou a vše zvládli ve vysokém tempu při boji se Sebem."

Ale i přes předčasný konec v soutěži se Kris Meeke snaží hledat pozitiva, která by si ze soutěže, i přes svou osmou účast, odnesl. "Ale musíme si odnést pozitiva, tím bylo náš dobré tempo. Jistě, Seb byl v některých místech lepší a abych byl upřímný, měl jsem tam problém s ním držet krok, ale vydali jsme to nejlepší z nás a myslím, že nasazené tempo ukázalo, že jsme se neustále zlepšovali. Do budoucna je to povzbudivé," uzavírá Kris Meeke. Svého jediného rivala v čele soutěže krátce ohodnotil i Seb Ogier: "Pro Krise je to smůla, protože tento víkend byl velmi rychlý a museli jsme nasadit hodně velké tempo, abychom se před ním drželi. Byl to poutavý souboj."

Komentářů celkem: 5
23. 1. 2016 21:061
0 0
Colin by s něj měl radost. Jednou bude mistrem světa.
23. 1. 2016 21:172
0 0
Super výkonsmajlík...udělal celou soutěž nesmírně zajímavou a zraje jak víno...
24. 1. 2016 00:523
0 0
uvidíme, zda bude mistrem světa, přál bych mu to, nicméně letos mu bude 37 let a to není málo... každopádně výkonem na Monte mi udělal obrovskou radost smajlík uvidíme, jak ve Švédsku, sníh není jeho parketa, ale jsem přesvědčen, že letos ještě Volkswagenu zatopí. Rychlost má, zkušenosti začínají také přibývat.
24. 1. 2016 14:104
0 0
Kris je bojovník, a klidně může jezdit na vrcholu do 45. smajlík
25. 1. 2016 12:535
0 0
Super krásnej boj a výkon. A trochu smůla no, tu prostě mají občas všichni, kromě Ogiera smajlík
Ale opět mě Ogier mile překvapil svými komenty a chováním, já na něj snad ještě změním názor smajlík
Je pravda, že Kris už není nejmladší, ale podle mě pilot v rally do nějakých 42 - 44 let má šanci na titul, pokud bude mít auto a smlouvu...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!