Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
26. 1. 2016 11:39 − 2910× − 3

Emil Bergkvist ve Švédsku s DS3 R5

Mladý Švéd, který se loni stal evropským juniorským šampionem odstartuje ve Švédsku do WRC2.

Druhý evropský juniorský šampion Emil Bergkvist se letos přesunuje do čtyřkolky a ač jeho přihláška s Citroenem DS3 R5 na Švédskou rally nebyla tajemstvím, problémy s naplněním rozpočtu znamenaly dlouhé chvíle nejistoty, zda-li se švédské duo skutečně na startu ukáže. Se získáním posledních chybějících finančních prostředku posádce pomohla kampaň komunitního financování zaměřená na švédskou veřejnost a díky stovkám přispěvatelů se povedlo týmu dát v pondělí dohromady všechny potřebné finance.


Bergkvist – Sjöberg poprvé se čtyřkolkou startovali loni na Rallye International du Valais

"Slovy nejde popsat, jak moc jsme s Joakimem vděční všem, kteří nám pomohli," děkuje Emil Bergkvist všem donorům a jeho spolujezdec dodává, "odstartujeme do Švédské rally s Citroenem DS3 R5 ve spolupráci s J-Motorsportem. Švédsko je pouhý začátek sezóny a už teď se těšíme na spolupráci s J-Motorsportem. Tento start je věnován všem našim podporovatelům a nechceme nikoho zklamat," říká Sjöberg odhodlaně. Tým J-Motorsport není v prostředí světového šampionátu žádným nováčkem, zajišťuje starty Jourdana Serderidise, který se na tratích MS pravidelně objevuje poslední dva roky.

Jak již sama posádka naznačila, Švédská rally je pouhý začátek, protože tým Emil Bergkivst Motor má v plánu šest evropských podniků WRC2 ve spolupráci s J-Motorsportem a francouzským speciálem. "Ačkoliv jsme doposud nikdy nestartovali do soutěže s menším cílem, než je vítězství, tak primárním cílem pro letošní rok není vyhrát WRC2. Naší ambicí je získat zkušenosti s podniky mistrovství světa. Na nich se chceme v budoucnosti prezentovat, takže každá zkušenost se počítá," říká Joakim Sjöberg a k plánům posádky dodává své i Emil Bergkvist: "Podniky MS jsou velkým závazkem v porovnání s podniky ERC, kterých jsme se účastnili v roce 2015 a jsme se jistí, že tyto starty dále zlepší naši spolupráci na nejtěžších zkouškách na světě a že najedeme mnoho kilometrů, které nám pomohou dále zvyšovat naši rychlost, abychom byli nejrychlejšími na světě!"

Komentářů celkem: 3
26. 1. 2016 12:19
0 0
Tenhle hošík je mi velmi sympatickej.... doufám, že bude stejně rychlej jako byl s Adamem smajlík
27. 1. 2016 01:48
0 0
už v 208 T16 naznačil, že pomalý nebude, tak uvidime
27. 1. 2016 11:53
0 0
Zaplat panbuh 208 vymenil za cokoli jineho smajlík to co naznacil bylo prave velmi velmi zajimave na dane okolnosti smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!