New Energies Rallye ČK 2016 součástí světového poháru!

Pátá New Energies Rallye Český Krumlov bude v roce 2016 součástí FIA Alternative Energies Cupu.

Organizátory českokrumlovské rallye čeká letos velká výzva. Když se před časem nechali inspirovat svými kolegy z Monte Carla, kteří připravovali soutěž pro vozidla s alternativními pohony už několik let, rozhodně nečekali, že stejný podnik zanedlouho uspořádají i na jihu Čech. Pátá New Energies Rallye Český Krumlov bude v roce 2016 součástí FIA Alternative Energies Cupu!

„S myšlenkou přihlásit soutěž do světového seriálu jsme si pohrávali již delší dobu. Aniž bychom to jakkoliv veřejně prezentovali, loňský ročník už lidé z FIA pozorně sledovali. Velmi nás tedy potěšilo jejich stanovisko, že pokud provedeme určité změny a splníme pravidla stanovená v řádech, dostaneme pro rok 2016 zelenou,“ říká ředitel soutěže Pavel Kacerovský.

Mezinárodní osmidílný kalendář čítá kromě závodů do vrchu a na okruzích i pět eco-rallye, které se konají dle regulí mezinárodní automobilové federace. O body do světového poháru budou posádky letos bojovat ve Španělsku, Itálii, San Marinu, Řecku a nově také v České republice.

Účastníci minulých ročníků českokrumlovského podniku se musí připravit na jiný typ soutěže. Setinovou rallye nahradí klasická rallye pravidelnosti s několika regularity testy, kde o vítězi nebude rozhodovat rychlost, nýbrž co nejpřesnější dodržování předem stanoveného jízdního průměru.

„V praxi to znamená, že se závod pojede na otevřených silnicích za běžného provozu. Jelikož ale hodláme využít části rychlostních zkoušek 44. Rallye Český Krumlov, posádky se svezou i na uzavřené trati,“ vysvětluje Kacerovský s tím, že samotné soutěži bude předcházet hvězdicová jízda z Tábora, rakouského Freistadtu a německého Freyungu.

5. New Energies Rallye Český Krumlov se uskuteční ve dnech 27. a 28. května 2016 a jejím centrem bude po oba dva dny historické město zařazené na seznamu památek UNESCO. Po pátečním slavnostním startu z náměstí Svornosti čekají na účastníky dvě různé trasy – elektromobily pojedou oproti vozům poháněným stlačeným zemním plynem (CNG) a hybridům o několik kilometrů méně. Soutěžící nemusí být závodníci. Akce se můžou zúčastnit všichni držitelé řidičského oprávnění s vozem odpovídajícím technickým předpisům. Licence umožňující start jim bude vystavena na místě.

Více informací se bude průběžně objevovat na stránkách www.rallye-newenergies.cz, které v těchto dnech prochází kompletní rekonstrukcí.

Foto: Pavel Janáč a Ondřej Kroutil

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!