Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
7. 2. 2016 15:55 − 4472× − 2

Švédská rally změnila shakedown kvůli protestům

Shakedown Rally Sweden se kvůli protestům místních obyvatel přesunul dál od Karlstadu.

EDIT 19:16: Omlouvám se všem čtenářům za nepřesnosti obsažené v tomto článku, protože změna shakedownu se udála před devíti dny (29. ledna), nikoli na poslední chvíli, jak bylo mylně prezentováno v článku. Za nepřesnosti se ještě jednou omlouvám a mohu dodat, že bude ponaučením k ještě přesnějšímu ověřování informací, které zde nebylo dostatečným.

Shakedown Švédské rally, která se jede již v nadcházejícím týdnu, musel být minulý týden neplánovaně přesunut z úseku na dohled Karlstadu do jiné lokality kvůli protestům místních obyvatel. Proti pořádání testovací rychlostní zkoušky se totiž postavili obyvatelé z nejbližšího okolí tratě, kteří byli velmi nespokojení s tím, že jejich oblastí měla projíždět závodní auta a donutili organizátory soutěže několik dní před startem soutěže přesunout shakedown do jiné lokality. Tu se jim povedlo najít a nově se pojede na úseku dlouhém necelé 4,4 kilometrů, který bude startovat v Bäck ležícím severovýchodně od Skattkärr, zhruba 19 kilometrů od servisní zóny v Karlstadu.

Ředitel Švédské rally Glen Olsson pak ke změně řekl serveru autosporti.com: "Po problémech s našim původním výběrem jsme zaznamenali mnoho pozitivních hovorů s návrhy nových zkoušek. Jsme potěšení, že toto je nyní vyřešeno a že se můžeme soustředit na to, aby se nám povedlo zorganizovat skvělou soutěž." Shakedown a jeho lokalita jsou zachráněny, větší problém však před organizátory staví počasí, které se zřejmě rozhodlo, že letos se ve Švédsku sněhová soutěž konat nebude, jelikož kvůli déle trvajícím teplotám nad bodem mrazu rychle odtávají i poslední zbytky sněhu, které ještě v místě jsou.

Například speciálka v Karlstadu v tomto týdnu o většinu sněhové pokrývky přišla a organizátoři spoléhali na to, že přijdou o tomto víkendu mrazy, které měly trať alespoň nechat zamrznout a tím pádem zpevnit. Ty se však nedostavily a jak ukazuje pohled na předpověď počasí, teploty se pod bod mrazu dostanou až koncem nadcházejícího týdne a nebudou klesat nijak závratně, což znamená, že šancí na zasněženou soutěž příliš není. To ostatně potvrzují i fotky z místa konání níže (třetí příspěvek je přímo trať shakedownu).

#WrcSweden16 : Shakedown sur terre ! Pas de neige du tout… ➡ http://goo.gl/WJCyqV

Zveřejnil(a) PLANETEMARCUS.COM dne 7. únor 2016
Komentářů celkem: 2
7. 2. 2016 16:461
0 0
na tu soutěž se těšim víc než kdy předtím smajlík přecijen bude to něco nového smajlík
7. 2. 2016 19:042
0 0
Když jsem byl ve Švédsku v roce 2008, taky tam sněhu moc nebylo. I tak to byla pěkná a zajímavá soutěž a ještě k tomu, když to Pepa s Bohoušem vykouleli na speciálce v Karlstadtu...kdeže ty loňské sněhy jsou...http://www.ewrc.cz/ewrc/image_browse.php?id=15870
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!