Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
7. 2. 2016 19:51 − 4334× − 0

Zítra bude oznámen osud letošní Švédské rally

Švédská rally je podobně jako Rally Liepaja postižena problémy spojenými s teplou zimou a zítra se rozhodne o jejím konání.

Po odvolání úvodního podniku Mistrovství Evropy, kterým měla být Rally Liepaja v únorovém termínu hrozí v případě nejčernějšího scénáře podobný osud i Švédské rally, která je naplánována na příští týden. Ač ještě před nějakým týdnem, dvěma vypadala situace poměrně nadějně, oteplení a teploty nad bodem mrazu spolu s deštěm zapříčinily, že led pokrývající povrch zkoušek taje a podklad měkne. "Je hrozné jak rychle se může počasí a předpověď změnit. Ještě v pátek jsme měli slibnou meteorologickou předpověď a na zkouškách slušnou vrstvu ledu. Teď se situace výrazně změnila," říká Glenn Olsson, ředitel Švédské rally.

Z důvodu aktuálně panujícího počasí pak organizátoři pravidelně kontrolují stav rychlostních zkoušek, aby byli v obraze, jak se věci mají a jak se mohou vyvíjet. "Na víkend, kdy se soutěž pojede, jsou předpovídány teploty pod bodem mrazu a dokonce i sněžení, ale je velkou otázkou, zda-li cesty stihnout opět zmrznout, protože k tomu, abychom byli schopní uspořádat soutěž potřebujeme zamrzlé zkoušky. Pro seznamovací jízdy, které jsou v plánu v úterý a ve středu, jsou předpovídány teploty nad nulou a tak hrozí riziko, že cesty se při nich poškodí," říká dále Glenn Olsson.


Částečně na blátě se jelo již třeba v roce 2008…

Stejně jako při rozhodování o odložení Rally Liepaja hraje velkou roli faktor bezpečnosti všech účastníků soutěže, protože nelze riskovat nesjízdnost cest pro záchranná vozidla. "První a nejdůležitější v rozhodování, zda-li se zkouška pojede či nikoliv je bezpečnost soutěžících a diváků. Pokud zjistíme, že je cesta nebezpečná, tak ji nemůžeme použít," dodává k bezpečnostní otázce Stig Rune Kjernsli. Finální verdikt nad tím, v jaké podobě se letošní ročník Švédské rally odjede či zda-li se vůbec pojede oznámí organizátoři v pondělí.

Níže je několik fotografií dokládajících stav cest, po nichž by se již v úterý měly pohybovat vozy soutěžících při seznamovacích jízdách a následně pak při soutěži samotné.

Снега и льда скоро совсем не будет, добро пожаловать в Уэльс :-(SS 10/13 Fredriksberg-70% and SS 11/14 Ramen-85% – Covering gravel!

Zveřejnil(a) Andrey Fomchenkov dne 7. únor 2016

#WrcSweden16 Alors que le Shakedown est dans 3jrs le manque de neige est bel et bien réel …. ➡ http://goo.gl/6Rb64Y

Zveřejnil(a) PLANETEMARCUS.COM dne 7. únor 2016
Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!