Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
10. 2. 2016 18:24 − 3389× − 0

Rally Liepaja přesunuta na polovinu září

Rally Liepaja měla zahájit letošní ročník ME. Kvůli počasí byla odložena a nakonec bude předposlední soutěží roku.

V tiskové zprávě o zrušení Rally Liepaja v únorovém termínu bylo ujištění pořadatelů, že se podnik pokusí přesunout na jiný termín a to se povedlo, přičemž soutěž se nově pojede jako šotolinová v polovině září – konkrétně mezi 16. – 18. zářím 2016 a bude tak předposlední zastávkou ERC v tomto roce. "S potěšením mohu říct, že jak FIA, tak promotér Eurosport Events byli značně nápomocní a podařilo se nám společně vymyslet nové datum pro Rally Liepaja a to nám, bez ohledu na počasí, umožní zorganizovat bezpečnou a špičkovou soutěž ME v Lotyšsku," mluví nyní již nadšeně ředitel soutěže Raimonds Strokšs.


Tento obrázek letos při Rally Liepaja neuvidíme…

"Až doposud byla Rally Liepaja plánována jako jediná zimní soutěž šampionátu a jako jediný podnik, kde posádky mohly používat pneu s hřeby, ale jsem si absolutně jistý, že cesty v region Kurzeme budou také v podzimním termínu jedinečnou a velkou výzvou pro nejlepší evropské jezdce. Také doufám, že si nový termín užijí i diváci, protože možnost vidět špičkové vozy třídy R5 uhánět po nově šotolinových cestách bude novým a hodně očekávaným zážitkem," je si ředitel soutěže jistý tím, že soutěž své kouzlo neztratí ani bez zimní kulisy. Jednou z otázek, kterou museli pořadatelé při změně data řešit bylo JERC, protože v Lotyšsku se mělo odjet jeho první kolo. "Rally Liepaja si zachová svou důležitou roli ve stále populárnějším JERC, když soutěž situovaná v regionu Liepaja a Kuldiga, která měla šampionát původně otevírat, se nakonec postará o jeho finále a jistě přinese mnoho vzrušujících momentů."

O tom, co v sobě skrývalo hledání nového data soutěže dodává pár slov koordinátor ERC Jean-Baptiste Ley: "Najít volné místo v kalendáři nebylo jednoduché, protože jsme se potřebovali vyhnout jakýmkoliv kolizím s MS v rally a zároveň nechat dostatek času na přesun z jedné soutěže na další. Tato změna termínu nám také umožnila zachovat rovnováhu mezi asfaltem a šotolinou, což je jeden z důležitých faktorů v ERC a také zajistila, že můžeme odjet beze změn všech šest podniků JERC. Tím, že nové datum oznámíme jak nejrychleji to šlo doufáme, že týmy a posádky budou mít dostatek času na to, aby učinily potřebné věci a také fanoušci už mohou začít plánovat svůj rally víkend," uzavírá Jean-Baptiste Ley.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!