Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
17. 2. 2016 11:53 − 2123× − 0

Bergkvist se Sjöbergem – nemocní, ale v cíli

Mladý Švéd, který se loni stal evropským juniorským šampionem, si ve Švédsku zažil premiéru ve WRC2.

Z evropského juniorského šampionátu, kde loni Emil Bergkvist za volantem Opelu Adam R2 vybojoval titul šampiona, přestoupil letos mladý Švéd do světa, když na Švédské rally debutoval s Citroenem DS3 R5 v rámci WRC2. Posádka, kterou v průběhu víkendu sužovaly zdravotní problémy v podobě horečky a k tomu u spolujezdce ještě zažívacích problémů, si na cílovou rampu dojela pro umístění na 7. příčce ve WRC2. V průběhu soutěže se švédská dvojice nejvýše pohybovala na pátém místě ve WRC2, ale defekt a další problémy je sesadily na konečné 7. místo.

"Oba jsme se cítili poctěni tím, že jsme mohli soutěž absolvovat, ačkoliv je smůla, že jsme nemohli předvést náš maximální potenciál," vrací se Emil Bergkvist k účasti na Švédské rally a pokračuje, "za daných podmínek cítíme, že jsme se se soutěží popasovali dobře a jsme opravdu spokojení z nově získaných zkušeností a dojmů. Mnohem více jsme se sžili s autem a schopnostmi vozů třídy R5," dodává Bergkvist a své doplňuje i spolujezdec Joakim Sjöberg, "zdravotní problémy silně narušily naše návyky a nebyli jsme schopní se připravit v takovém rozsahu, jak jsme obyčejně zvyklí. Pokud jde o mě, tak přejezdy jsem trávil skrčený v klubíčku místo toho, abych Emila navigoval mezi rychlostkami," poodhaluje následky zažívacích problémů na spolujezdeckou rutinu Sjöberg.

"Nechceme, aby to však vyznělo negativně, protože tak to necítíme. Začali jsme skvělou spolupráci s J-Motorsportem a prokázali, že můžeme bojovat s nejlepšími bez ohledu na podmínky," uzavírá Emil Bergkvist. Ani šéf J-Motorsportu Fred Miclotte není ve svém hodnocení negativní a výkon posádky hodnotí kladně: "Když jsme začínali tuto spolupráci, tak jsme věděli, že Emil a Joakim mají velký potenciál a výsledky Švédské rally nám to potvrdily. Emil měl jen krátký čas na seznámení s autem a ani neodjel příliš soutěží se čtyřkolkou. Umístění pro nás nebylo hlavní, spíše jsme sledovali jednotlivé časy a ty byly vskutku ohromující. Těšíme se na další spolupráci, a že letos dosáhneme velkých věcí," uzavírá Fred Miclotte.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!