Aleš Holakovský - eWRC.cz
22. 2. 2016 09:27 − 3653× − 0

Náhled do startovní listiny IX. želechovické rally-besedy

I letos připravuje Rally Klub Paseky o.s. předsezónní setkání příznivců a fanoušků rally s vybranými jezdci a spolujezdci.

Rally Klub Paseky, o.s. ve spolupráci s AK Rallysport Brno, o.s. a Obcí Želechovice nad Dřevnicí Vás zvou na 9. ročník Besedy s jezdci a spolujezdci rally!

Akce se koná v sobotu 27. 2. 2016 od 17 hodin v sokolovně v Želechovicích nad Dřevnicí u Zlína (GPS: 49°13'1.535"N, 17°44'57.103"E, ulice 4. května, č. p. 48).

V současné době, přibližně týden před akcí, ještě tradičně probíhá jednání s některými pozvanými jezdci o jejich účasti. Nicméně základ „startovní listiny“ a je již utvořen. Pomyslné číslo jedna v ní letos jednoznačně patří vicemistrovi Evropy v rally 2014 a členovi továrního týmu Škoda Motorsport v letech 2012-2014, kterým je Sepp Wiegand. Také půjde o prvního účastníka v historii želechovické besedy, jehož rodným jazykem není Čeština nebo Slovenština. Premiéru na želechovické besedě ale bude mít pro změnu i domácí zkušený účastník Mistrovství Evropy Antonín Tlusťák, který byl loni jediným závodníkem na celém kontinentu, kterému se podařilo se zúčastnit všech deseti podniků evropského šampionátu.

Premiérový ročník loňské Rallysprint-Serie vyhrál Ondřej Bisaha, a ten nejenom že bude mezi hosty, ale i sveze v závodním voze na místě spolujezdce výherce hlavní ceny v tombole. Poprvé budeme mít na besedě také zástupce herecké branže, a tím bude již poměrně zkušený účastník českého šampionátu David Suchařípa, který je kromě divadel známý i z televizních seriálů. Na loňskou účast Tomáše Tomečka letos naváže úspěšný účastník letošní rally Dakar, Pavel Vaculík, spolujezdec Tomáše Ouředníčka v jejich voze Hummer. Ten bude na besedě zastupovat populární „dakaristy“, čili účastníky dálkových soutěží. Zkušenosti má ale i jako jezdec klasických rally a webový dopisovatel.

„Otevřená je ještě účast několika dalších významných osobností našeho rallysportu, nicméně o jejich účasti se tradičně rozhodne až v následujících dnech. Zatím tedy fanoušci mohou být zvědavi na další překvapení, hostů bude celkem 10-12, jako obvykle,“ zve na akci za pořádající Rally Klub Paseky o.s. hlavní organizátor Jaroslav Krajča.

Program IX. Besedy se závodníky rally v Želechovicích nad Dřevnicí u Zlína:

1) Představení přítomných jezdců a spolujezdců.
2) Hlavní část programu – otázky na jezdce a spolujezdce z publika (cca 90 min.)
3) Autogramiáda jezdců + videoprojekce s rallyovou tématikou.
4) Bohatá tombola + společné fotografování.
5) Soutěžní jízdy na rally-trenažeru: Posádky divák – závodník (soutěž o ceny)
6) Volná zábava a volné jízdy na rally-trenažeru.

Vstupné na besedu je jako vždy dobrovolné. U vchodu bude možné zakoupit lístky do tomboly a na soutěž na rally-trenažeru. Parkování možné na hřišti pod sokolovnou, příjezd od hlavní silnice.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!