22. 2. 2016 09:35 − 3042× − 0

XXIV. Rally Vyškov se uskuteční v květnu letošního roku

Hanácký rally klub v AČR připravuje i pro tento rok tradiční automobilovou soutěž s názvem XXIV. Rally Vyškov.

Hanácký rally klub v AČR připravuje i pro tento rok tradiční automobilovou soutěž s názvem „XXIV. Rally Vyškov“, která se podle termínového kalendáře Federace automobilového sportu Autoklubu ČR na rok 2016 uskuteční v dalším, pro pořadatele netradičním termínu, a to ve dnech 13. května a 14. května 2016.

„XXIV. Rally Vyškov“ bude součástí šampionátu Rallysprint serie a Poháru 2+.

Jedná se o jednoetapovou soutěž, mající tři sekce a tři rychlostní zkoušky. Dvě rychlostní zkoušky se pojedou dvakrát a jedna rychlostní zkouška třikrát. Celková délka tratí rychlostních zkoušek je 73 km. Koncepce organizace soutěže je pojata jako dvoudenní. V pátek 13. května 2016 proběhnou administrativní a technické přejímky a seznamovací jízdy posádek s tratí soutěže a vlastní soutěž proběhne v sobotu 14. května 2016. Start a cíl rally je plánován na parkovišti u okružní křižovatky u Agrodomu ve Vyškově. Umístění ředitelství soutěže je projednáno se starostou města Vyškova a bude umístěno v areálu městského úřadu Vyškov. Servisní areál bude umístěn na betonové ploše v prostoru jižně od vyškovského letiště.

Záštitu nad „XXIV. Rally Vyškov“ převzalo opět město Vyškov a senátor Ing. Ivo Bárek.

Pořadatelé z Hanáckého rally klubu v AČR udělají vše pro to, aby letošní ročník vyškovské rally navázal na úspěchy z minulých let. Loňská rally byla ze strany soutěžních posádek hodnocena vcelku pozitivně. Rovněž hodnocení činovníků FAS AČR a Asociace jezdců rally vyzněly pro pořadatele kladně.

Organizační výbor pro přípravu rally připravil pro letošní rok návrh koncepce trati rally a rychlostních zkoušek tak, aby vyhovovala sportovním řádům, byla maximálně bezpečná jak pro soutěžící, tak i pro diváky a současně co nejméně omezovala veřejnou dopravu a co nejméně zatěžovala obyvatele dotčených lokalit. Uzavření úseku rychlostní zkoušky na nezbytnou dobu pro veškerý provoz je samozřejmě podmíněno souhlasem vlastníků komunikací, všech dotčených obcí a také povolením příslušných správních úřadů.

V současné době probíhají jednání se zainteresovanými obcemi, městy, městysy, institucemi a majiteli pozemků o vedení tratí rychlostních zkoušek a objízdných tras rychlostních zkoušek. Paralelně s těmito jednáními proběhly i jednání s majiteli pozemků o umístění startu a cíle rally, servisního areálu a uzavřeného parkoviště po cíli rally. Všechna tato jednání doposud probíhají k oboustranné spokojenosti všech zainteresovaných.

Při organizačním zabezpečení „XXIV. Rally Vyškov“ udělají pořadatelé z Hanáckého rally klubu v AČR vše pro to, aby byla zachována standardní úroveň vyškovské soutěže, s jakou se setkávali činovníci, soutěžní posádky, pořadatelé a diváci v minulých letech.

Cílem pořádání vyškovské rally je i propagace města Vyškova, vyškovského regionu a spolupodílejících se institucí a firem. Hlavním cílem pořadatelů je bezpečnost soutěže jak pro diváky, tak i soutěžní posádky a především to, aby se soutěžící i diváci na vyškovskou rally rádi vraceli.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!