Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
23. 2. 2016 12:05 − 3649× − 4

Mads Ostberg bude tvrdit konkurenci na Kanárech

Norský jezdec Mads Ostberg se letos vrátil do M-Sportu a při úvodním kole ERC předvede Fiestu R5.

Sezóna evropského šampionátu začne se zpožděním až při Rally Islas Canarias a na ostrovní podnik se mimo pravidelných zájemců o evropské body vydá i jeden host ze světového šampionátu, kterým nebude nikdo jiný než Mads Ostberg, jenž se premiérově představí na této soutěži. Usedne do speciálu Ford Fiesta R5 španělského týmu RMC (vzhledem k tomu, že jeho zaměstnavatel je M-Sport, tak by asi ani jiná značka neprošla) a jeho start zajistí místní sponzoři. V této chvíli je vůz v loňské specifikaci, ale může se stát, že M-Sport zajistí dodání potřebných dílů, aby se vůz stihnul přestavět do evoluční specifikace. V případě Rally Islas Canarias nejde se starty hostujících jezdců o žádnou novinku, například loni dostali zaplacený start Juha Kankkunen a Dider Auriol s Citroeny C4 WRC.


Foto: Twitter Mads Ostberg

Jak se nechal Mads Ostberg pro server autosport.com slyšet, nabídka startu byla v podstatě náhodou. "Loni jsem pobýval v resortu Anfi Del Mar a nahrál fotku na sociální sítě. David Sanchéz z hotelu se se mnou spojil, bavili jsme se o rally a zejména o této soutěži a tak se také urodil můj start," vysvětluje norský pilot a pokračuje na téma konkurence v ERC, jelikož na "Kanárech" pro něj půjde o premiéru v Mistrovství Evropy. "Opravdu nemám tušení, kdo bude startovat či kde se mohu pohybovat. Samozřejmě, pokaždé když odstartuji do rally, tak chci vyhrát, ale netuším, kdo všechno na Kanárské ostrovy přijede," říká Mads Ostberg o svých očekáváních od soutěže.

Ač Mads Ostberg se soutěží nemá zkušenosti, jeho letos nový spolujezdec Ola Floene jel soutěž dvakrát s Andreasem Mikkelsenem v dobách, kdy tato dvojice hájila barvy Škody UK v tehdejším šampionátu IRC. Nyní si tedy zkušenosti doplní i druhý člen posádky a i přes to, že první asfalt sezóny MS je v plánu až v srpnu v Německu, uznává Mads, že další kilometry na zpevněném povrchu se budou vždy hodit. "Jo, sice je to nějaké tři, čtyři měsíce předem, ale vždy pomůže odjet další kilometry na tomto druhu povrchu. Je to rozhodně důležitá část sezóny a tento start je možností, jak si udělat dobrou přípravu."

Komentářů celkem: 4
24. 2. 2016 11:171
0 0
smajlík .. mohl by přijet i na Barumku! smajlík
24. 2. 2016 11:472
0 0
Malcolm do toho prostě šlape, závodník a obchodník každým coulem smajlík

A připojuji své přání Fiesty R5 s nějakým dobrý továrníkem na Barumce smajlík
24. 2. 2016 12:443
0 0
Myslím, že ve Slušovicích voní klobásky stejně dobře jako u Colin´s Crestu... !!! smajlíksmajlík
25. 2. 2016 10:254
0 0
U Barumky je blbý to, že se jede tejden po Německu. Takže Ostberg to asi nebude, ale třeba Evans? Určitě by bylo pro ford prestižní zkusit se porvat na domácí půdě největšího konkurenta v kategorii R5 smajlík Ale já bych si vsadil na Kopejdu smajlík smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!