Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
24. 2. 2016 18:18 − 4103× − 3

Freddy Loix se chystá na třetí obhajobu titulu

Poslední tři roky vládne belgickému mistráku Freddy Loix a letos pilot plánuje pokus o další obhajobu.

Poprvé se Freddy Loix ukázal na podniku belgického mistráku v roce 1990, když s Lancií Delta HF absolvoval Haspengouwrally, ale cíl nespatřil. V roce 1994 se poprvé probojoval na stupně vítězů v konečném hodnocení, když s Astrou GSi 16V bral celkovou třetí příčku za dvojicí čtyřkolek. Pak se Freddy na dlouho vydal závodit na mezinárodní scénu a domů se vrátil v roce 2007, kdy bral druhou příčku za loučícím se Larrym Colsem. To už se mohlo zdát, že titul šampiona je blízko, ale pilot se na něj ještě načekal, protože jej vybojoval až v roce 2013, kdy za volantem Focusu WRC doma dominoval. Další titul přidal s Fabií S2000 o rok později a loni v průběhu roku přezbrojil na Fabii R5 a bral třetí titul.


Letošní design Loixovy Fabie R5

Letos se 45 letý jezdec vydává vstříc boji o čtvrtý titul a přitom mění přípravce techniky. Místo týmu BMA mu bude Fabii R5 připravovat francouzský tým 2C Competition, s jehož vozem se již Freddy Loix svezl loni na Rallye du Var, kde byl čtvrtý. O tomto víkendu pak Rally van Haspengouw zahájí belgickou sezónu s číslovkou 2016 a jak se na obhajobu chystá Freddy? "Už se nemůžu dočkat, až budu v sobotu stát na startu první rychlostní zkoušky. Sedět za volantem Fabie R5 a spolupracovat s týmem 2C Competition mi bude velkým potěšením. Jistě, vybojoval jsem už tři tituly, ale motivace mi nechybí a cílem je získat na konci roku čtvrtý. Očekávám silnou konkurenci, zejména lze jmenovat Krise Princena, ale na vysoké úrovni bude více soupeřů."

Zajímavostí je, že pro tým 2C Competition nepůjde o premiéru na belgických tratích, protože tento francouzský tým připravoval Loixovi Focuse WRC za jehož volantem vybojoval premiérový titul v roce 2013. "Jsme šťastní a hrdí, že máme možnost opět startovat v belgickém šampionátu a nyní v oficiálních barvách Škody. Máme zde parádní vzpomínky a to, že zde můžeme znovu být je pro nás potěšením. Rally tu má v srdcích motoristických fanoušků důležité místo a atmosféra na každém podniku je jedinečná. Uděláme, co bude v našich sílách, aby mohli Freddy s Johanem bojovat o co nejlepší výsledek na prvním podniku sezóny. Před námi je vzrušující rok,", říká šéf týmu Gael Le Clainche.

Komentářů celkem: 3
24. 2. 2016 22:29
0 0
Hodně povedený barvy! smajlík
25. 2. 2016 14:11
0 0
No, takový maskovací... do lesa smajlík
28. 2. 2016 17:40
0 0
V Belgicku nejak nerastie nova generacia....
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!