Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
25. 2. 2016 17:02 − 2668× − 1

Alex Wurz radí jezdcům, ať si založí svou obdobu GPDA

Před Švédskou rally probíhala zajímavá debata o bezpečnosti tratí a o tom, že názor jezdců nebere nikdo v potaz.

Po skončení Švédské rally vyšly ve větší míře na povrch informace o tom, že jezdci plánovali bojkot první zkoušky, protože cítili, že jim není ze strany odpovědných orgánů nasloucháno a jejich názor na (ne)bezpečnost soutěže není brán v potaz. Objevily se také hlasy o tom, že by jezdci měli vytvořit nějakou svou skupinu, která by zastřešovala jejich zájmy a mnohým vytanulo na mysli přirovnání s Formulí 1, kde si jezdci již v roce 1961 založili svou Grand Prix Drivers´ Association (česky Asociace jezdců Grand Prix – GPDA). Krokem ke vzniku nějaké formy WRCDA může být další schůzka mezi jezdci, která proběhne v době Mexické rally.

Předseda GPDA Alexander Wurz pak má zájem o spolupráci s jezdci WRC a i když zatím ve strukturách WRC není příliš velký zájem po vzniku WRCDA, Wurz chce soutěžáckým kolegům zdůraznit výhody takovéto skupiny. "Taková organizace má velký přínos pro celý systém. Někteří lidé to mohou chápat jako odborové sdružení, které dělá problémy a zastavuje dění, ale tohle není ten případ. Pokud chcete, aby byl sport optimalizován v každé podobě a formě, tak má velký význam, aby jezdci mluvili jedním hlasem," říká k jezdeckým asociacím Alex Wurz.

I když zatím WRCDA neexistuje, Alex Wurz vidí budoucí potenciál pro spolupráci jeho organizace s možným spolkem soutěžních jezdců: "Rozhodně bychom uvítali diskuze s jezdci z mistrovství světa v rally, abychom se podívali na možné formy spolupráce mezi těmito organizacemi. S radostí bych podebatoval s některými jezdci WRC a pak s některými našimi členy, abych zjistil, co můžeme dělat. Myslím si, že tohle může být skutečně přínosné pro všechny odpovědné orgány."

Alex Wurz ve svých myšlenkách jde ještě dál, protože dvojnásobný vítěz 24 hodinovky Le Mans vidí jako možného zástupce jezdců Roberta Reida, který slavil mistrovský titul po boku Richarda Burnse v roce 2001. "Robert je mistr světa a byl dostatečně zapojen do dění, aby věděl, co se děje. On rozumí myšlení, pokud stále závodíte, tak nad vším přemýšlíte bezprostředně, asi jako když potřebujete změnit nastavení tlumičů. Ale když spolupracujete s těmi, co rozhodují, tak může trvat měsíce, než se doberete změny a potřebujete aby s vámi spolupracoval někdo, kdo to chápe," uzavírá pro server autosport.com Alex Wurz.

Komentářů celkem: 1
25. 2. 2016 19:57
0 0
jo, někdo takovej by se hodil i u nás, aby Asociace jezdců neskončila v zapomnění, aspoň do doby, než zase ...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!