26. 2. 2016 18:40 − 8543× − 31

O2 chce blokovat reklamy na internetu, jste nadšení?

Poskytovatel internetu O2 chce zákazníkům nabídnout novou službu, která by jim automaticky blokovala reklamy na internetu.

Poskytovatel internetu O2 chce zákazníkům nabídnout novou službu, která by jim automaticky blokovala reklamy na internetu. Více v článcích na serveru novinky.cz nebo idnes.cz.

Jste novou službou nadšení? Nebo si říkáte, že už stejně používáte AdBlock a nad reklamou jste vyhráli a už vás neotravuje? Nebo jste se nad tím zkusili zamyslet i jinak?

V dnešní době je v podstatě celý obsah internetu zadarmo. Ale to jen proto, že servery žijí z příjmů z reklam. A naprostá většina reklam se dnes platí na základě shlédnutí a (to především) kliknutí na ně. Takže pokud bude zobrazování reklam blokovat poskytovatel nebo váš doplněk do prohlížeče, nebudou mít servery příjmy z reklam. Pak jim zbudou jen 2 možnosti – nechat si za obsah platit (prakticky nereálné) nebo server zavřít. Nikdo totiž nebude dlouhodobě dotovat něco ze svého.

Servery eWRC.cz a eWRC-results.com fungují díky příjmům z reklamy. Ani ty ale nejsou takové, aby se díky tomu mohl serveru naplnovat věnovat byť jen jediný člověk na plný úvazek. S každým dalším blokováním reklam se snižuje pravděpodobnost, že se tak někdy stane. Přitom v případě, že bychom se tomu mohli věnovat naplno, je logické, že obsah a kvalita serveru půjdou nahoru a bude z toho profitovat čtenář.

Jinak řečeno – pokud jste zastánci blokování reklam, nedivte se, že jednou třeba nebude co kde číst. Naopak pokud chodíte na nějaké servery rádi, zvažte, zda byste neměli tolerovat nějakou tu viditelnou reklamu a neblokovat ji. To je totiž to nejmenší, co pro ty, kdo pro vás weby tvoří, můžete udělat.

Komentářů celkem: 31
28. 2. 2016 11:20
0 0
Jeansy? Latex? Já už dost dlouho vidim jen BMW 2AT od Invelt... ale BMW jsem si nikdy nekoupil a stránky Inveltu neprohlížel. A 2AT nesnášim smajlík
28. 2. 2016 12:14
0 0
BMW od Inveltu je natvrdo. Zbytek je google. Pokud nevidíš Goodle, používáš Adblock.
28. 2. 2016 12:36
0 0
Shacki tak pozoruji reklamy a asi nemáš pravdu. Rybářské pruty jsou zcela mimo moji mísu, Direct pojišťovna také. Nevím z čeho a jakého prohlížení čerpají reklamátoři, nicméně palivové vedení do závodničky nebo Facet, nebo kabely ke svíčkám mi to sakra nenabízí. smajlíksmajlíksmajlík
28. 2. 2016 13:21
0 0
pačes: pokud máš zakázané cookies nebo jedeš v nějakém anonymním módu, tak se to neukládá a pak je to náhodně. Já před 14 dny kupoval žehličku a mám všude žehličkysmajlík
28. 2. 2016 13:40 Upraveno 13:43
0 0
Shacki: kde vidíš nějaké morální poučování? To by mohl být i tvůj článek přece. Naprosto jasně tam píšu. ať si každý dělá co chce a že mám třeba jiný názor než ty v tom problém přece není.

Vidíš v tom mém třetím odstavci slovo POKUD? Takže jestli AdBlock nemáš, neplatí pro tebe odstavec druhý a tím nemám nejmenší důvod se ti omlouvat, protože nemám za co.

O tobě mi stačí to, co mezi náma proběhlo v minulosti. Ale upřímně věřím, že pivo bysme spolu dali.

Novej: O tom právu respektovat co si každý dělá tam píšu. To vůbec nebyla obhajoba O2. Býváš přesný, ale tady jsi nebyl.
28. 2. 2016 15:25
0 0
Nevybavuji si nic, co by mezi námi bylo, ale stačí se podívat na tvoji historii příspěvků. V článku k tipovačce tvrdíš, že chci ewrc zpeněžit. V článku k Latvalovi píšeš, že návštěvnost ewrc není zdaleka taková, jako bývala. Kam ty na to chodíš...
28. 2. 2016 17:46
0 0
Napriklad mna irituje reklama, ktora ma po nakliknuti odkloni na inu stranku, respektive neotvori sa v novej zalozke, ale zrusi mi stranku, na ktoru sa aktualne divam. Na EWRC adblock vypinam, ale napriklad reklama na Mogul na hlavnej stranke je presne ta, kvoli ktorej by som mal adblock standardne zapnuty.
28. 2. 2016 20:16
0 0
Shacki máš pravdu. Jedu na anonymní prohlížení v Avastu. To jsem si neuvědomil.
jac
3. 3. 2016 01:25
0 0
To se bavím kluci, v dnešní době, kdy si otevřete prohlížeč a na druhé straně hromada lidí procesuje informace, které vám prohlížečem tečou, kdy nám roste všude počet kamer, které už umí analyzovat případné vaše další jednání a jak napsal Shacki, pokud nic neanonymizujete, tak vás prohlížeč zasype hromadou reklamy na věci, které jste si koupili užsmajlík, řešíte jestli nám někdo něco nutí, či nesmajlík, vždyť už to jede tak, že si to ani neuvědomujeme.
Ale k věci. Dle mého názoru řešení je jednoduché...nechceš reklamy? Zaplať! Schválně jsem se díval, měsíčně utratím cca talíř za placené sms, zákony, smlouvy, nové smailíky, hru do telefonu a různé věci (ne porno pouze neplacené pro rejpaly smajlík ), bych v tom problém neviděl, zaplatit 30Kč měsíčně za to, že si počtu. Vím, co taková sranda zhruba stojí, obdivuju Shackiho a ostatní, že v dnešní době neochoty všech něco dělat, rejpalů, co všechno ví nejlíp a kritiků, co ví, že by to dělali o hodně lépe, ještě vůbec tento server jede. Jenomže podstata je v tom, že jsme ještě 26 let po se nenaučili za dobré věci platit a dobrých věcí si vážit. A v případě vyžadované úhrady ještě budeme obviňovat Shakiho a spol,že si chtějí postavit dům a já nevím co všechno.
Bohužel doba zpoplatnění obsahu internetu se blíží, tuším už někde v EU byly pokusy a je se potřeba na to připravit. A já jsem pro, protože mám za to, že všichni za svou práci chceme dostávat peníze, a ať máme za to, že tento server má povinnost nás přeci informovat a bavit, tak lidé, stojící za ním, by to mimo lásky k tomuto sportu měli dostat alespoň trochu kompenzací za svůj čas. Takže za mne ať si dělá O2 co chce (a on ten šibal Kellner ví, proč to vypustil do světa )a když bude potřeba, klidně těch 30 po sms pošlu. Složili jsme se na Romana, tak proč ne na eWRC.
A jen tak mimoděk, Shacki, ten člověk, co jsme mu dali ten skener, dává ty fotky?smajlík
5. 3. 2016 18:58
0 0
Původně napsal Shacki
pačes: pokud máš zakázané cookies nebo jedeš v nějakém anonymním módu, tak se to neukládá a pak je to náhodně. Já před 14 dny kupoval žehličku a mám všude žehličky

Já si koupil ho..., ale naštěstí nemá zas...ého nic. Asi jim tento produkt došel smajlík.
10. 3. 2016 07:10
0 0
Tady už to řeší...za 49kč/měs. bez reklam.
http://echo24.cz/a/iTCJd/balsinek-echo-prime-chce-bojovat-proti-stupidite-klikani Před mnoha lety měl placený přístup Autosport.cz. Už ani nevím za kolik, ale po roce jsem to vzdal. Osah čtrnáct dní pozadu, prostě k ničemu, žádná exluzivita. Placený web by musel vypadat úplně jinak.

Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!