Aleš Holakovský - eWRC.cz
29. 2. 2016 17:39 − 2069× − 0

Video z želechovické Besedy se závodníky rally

Během sobotního večera se v Želechovicích nad Dřevnicí odehrál již devátý ročník Besedy se závodníky rally.

Během sobotního večera se v Želechovicích nad Dřevnicí odehrál již devátý ročník Besedy se závodníky rally. Akci ve spolupráci s AK Rallysport Brno, o. s. a Obcí Želechovice nad Dřevnicí uspořádalo občanské sdružení Rally klub Paseky.

Besedy se zúčastnilo deset hostů z řad jezdců a spolujezdců s různorodým sportovním životopisem co se týče jeho délky a obsahu, ale i národnosti. Ze Slovenska pozdravil všechny přítomné v živém telefonickém vstupu Igor Drotár a z Německa dorazila hlavní osobnost večera Sepp Wiegand. Ten také odpovídal asi na největší počet dotazů, když obdržel otázky ohledně svého působení v týmech Škoda Auto Deutschand a Volkswagen Motorsport. Ale třeba také na to, jaký vztah a zkušenosti má s východoněmeckým lidovým vozidlem Trabant. Finální složení dalších hostů bylo následující: Antonín Tlusťák, Ondřej Bisaha, Jaromír Tomaštík, Tomáš Pospíšilík, Ondřej Krajča, René Dohnal, Karel Kupec, Karolína Jugasová, a o zajímavých parametrech offroadových cross-country soutěží povyprávěl čerstvý pokořitel Dakaru Pavel Vaculík. Někteří aktivní i bývalí jezdci se objevili i mezi početným publikem fanoušků, které tradičně zcela zaplnilo želechovickou sokolovnu.

Z letošní besedy připravilo videosestřih známé zlínské JNK Studio a zde se na něj můžete podívat:

(I přes trojitý úspěšný test přímého nahrávání zvukového záznamu z mikrofonů se nakonec v živé diskusi toto nepodařilo, ale i zvuk z několika kamer je dostatečně slyšitelný).

Oblíbený závod na rally-trenažeru, kterého se vždy zúčastní vylosované posádky ve složení divák-host, vyhrála posádka Adam Koprivňanský – Pavel Vaculík. Ze druhého místa se radovali Patrik Coufalík s Karolínou Jugasovou a o pouhou sekundu za nimi zaostali třetí Jiří Mitáček a Karel Kupec.

Díky jednomu mediálních partnerů akce, webu Motorsport Revue, fungoval již podruhé i písemný on-line přenos otázek a odpovědí z besedy. Ten si můžete přečíst zde.

Pořadatelé v čele s Jaroslavem Krajčou děkují všem hostům i divákům za účast a těší se na viděnou v příštím roce při jubilejním 10. ročníku želechovické rally-besedy!

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!