Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
2. 3. 2016 21:17 − 2360× − 0

Eric Camilli má Wilsnovu plnou podporu pro Mexiko

Po dvou nevydařených startech čeká na Erika Camilliho první šotolina s Fiestou WRC, když se vydává do Mexika.

Nováček v barvách M-Sportu Eric Camilli nezažil úplně nejlepší start ve svém novém týmu. Při debutu za volantem speciálu kategorie WRC v Rallye Monte Carlo havaroval na šesté zkoušce a po nárazu do stromu byla poškozena ochranná klec jeho Fiesty. Ve Švédsku pak francouzský jezdec vydržel do RZ10 (i když kvůli rušení zkoušek šlo o sedmý test, který se jel), ve které havaroval a okoulel svůj vůz. Nyní na něj čeká premiéra v Mexiku a teprve osmý start na šotolině v kariéře. Z toho si čtyři starty na nezpevněném povrchu připsal loni ve WRC2, kde byl jeho nejlepším výsledkem boj o vítězství ve WRC2 ve Walesu, které mu v závěru zhatila technika.

Aby toho nebylo málo, tak se Eric Camilli rozešel se svým spolujezdcem, když Nicolase Klingera nahradil staronový Benjamin Veillas, jenž Camilliho navigoval v roce 2015. "Hlavním cílem bude dokončit rally, nebudu se nijak dívat na časy. To je jak můj cíl, tak úkol, který mi dává M-Sport. Potřebuji poznávat auto na šotolině a je velmi důležité pro budoucnost abych dokončil a nabral zkušenosti," odhaluje své mexické plány Eric Camilli a pokračuje, "celkově nemám s rallysportem až tak velké zkušenosti a bylo těžké poznávat auto specifikace WRC a světové podniky. Můj start sezóny nebyl jednoduchý, ale už to tak je a teď se chci dívat do budoucna a odrazit se vzhůru."

Francouzský pilot má navíc oporu v týmovém šéfovi Malcolmu Wilsonovi, který za jezdcem, kterého před letošní sezónou vytáhl do A týmu M-Sportu, dle Camilliho slov, stojí. "Malcolm mi řekl, že vše je OK. Řekl, že to nebylo dobré, nedokončit obě dvě rally, ale mám na to zapomenout a soustředit se na budoucnost. Jeho podpora mi pomohla zapomenout na tlak a to je hodně důležité," děkuje Eric Camilli svému šéfovi.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!